Поръчка на стойност 722 765 лв. с ДДС даде на

...
Поръчка на стойност 722 765 лв. с ДДС даде на
Коментари Харесай

Въпреки призива на Борисов, „Джи Пи Груп“ спечели нова поръчка

Поръчка на стойност 722 765 лева с Данък добавена стойност даде на „ Джи Пи Груп “ АД кметът на Нови пазар макар апела на премиера Бойко Борисов тази компания да не бъде допускана до планове с европейско и държавно финансиране.
Ивайло Камаджиев е кмет на Нови пазар от 2015 година от Политическа партия ГЕРБ.
Поръчката за рехабилитация на улична мрежа и тротоари е оповестена при започване на предходната година. Тя е с осем обособени позиции. Целта е да се обновят 11 улици в гр. Нови пазар посредством благоустрояване на 2 589,23 м улици – полагане 16 006,23 м2 асфалтова настилка, 11 072,06 м2 тротоарна настилка, 2 422 м бордюри, 385,58 м2 хоризонтална маркировка, 117 броя пътни знаци със стойки.
Първите пликове са били отворени през май месец м.г.
Фирмата „ Джи Пи груп “, която след следствие на „ Биволъ “ към този момент е проверявана за корупция и измами при извоювани европроекти, е подписала с кмета Камаджиев контракти за осъществяване на шест от обособените позиции .
Останалите двама реализатори – за позиция 4 и 6, са локалните компании „ Пътно поддържане Нови пазар “ ООД и „ Билдстрой – Ко “ ООД.
Договорите са подписани сред 24 и 31 януари. Проектът на община Нови пазар се финансира от Програмата за развиване на селските региони.
Припомняме, че апелът на премиера Борисов бе насочен през месец октомври 2018-та година, само че и до през днешния ден той не е облечен в законова форма . Тоест, възложителите нямат законово съображение да отстраняват от присъединяване компании, против които се водят следствия, включително за корупция и измами, свързани с европейски планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР