Популярността на френския президент Еманюел Макрон се намира на най-ниското

...
Популярността на френския президент Еманюел Макрон се намира на най-ниското
Коментари Харесай

Едва 30% от французите одобряват Макрон

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се намира на най-ниското ниво, откогато той встъпи в служба през май 2017 година За един месец рейтингът му спада с още 10%. Така утвърждение за държавния си глава показват едвам 31% от французите. Това демонстрира ново социологическо изследване, извършено от Ифоп в края на август, заяви БГНЕС.

Тенденцията на спад в рейтинга на най-младия френски президент трайно под 40% се удостоверява и от други проучвания на публичните настройки.

Популярността на Макрон сега е по-ниска от тази на неговия предходник Франсоа Оланд, който за същия интервал на своето ръководство се радваше на поддръжката на 32% от гласоподавателите.

Настоящото допитване на Ифоп демонстрира, че единствено 32% от французите считат, че Макрон " организира вярната икономическа политика ", в това време на противоположното мнение са 68% от запитаните. Едва 22% имат вяра, че президентът е непосредствен и се интересува от техните проблеми.

Спада и поддръжката за френското държавно управление. Премиерът Едуар Филип също губи утвърждението на гласоподавателите, само че резервира по-голяма поддръжка от президента - 35%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР