Популярността на чая се увеличава стремително по цял свят. Напитката

...
Популярността на чая се увеличава стремително по цял свят. Напитката
Коментари Харесай

Зеленият чай – освежаващ и полезен за здравето

Популярността на чая се усилва стремглаво по целия свят. Напитката освежава в горещите дни, извлича, усъвършенства мозъчната активност. Но това не са всички чудодейни свойства на чая. За неговите слабоизвестни до момента преимущества и за метода, по който да се пие, с цел да има най-голяма изгода за здравето, написа турският вестник Daily Sabah.

Отварата от листата на китайския Camellia sinensis, който е желан най-вече от дамите, е извънреден източник на антиоксиданти. Зеленият чай контролира кръвообращението и играе значима роля за поддържането на човешкото здраве, с помощта на съдържащите се в него аминокиселини, въглехидрати, витамините Е, С и В. Той съдържа голям брой и минерали, способства ускорената обмяна на веществата, изгарянето на насъбраните мазнини и също така се бори с рака.

Зеленият чай е ефикасно средство при намаляване и евентуално по тази причина е желан от дамите. Благодарение на съдържащите се в него витамини и минерали, напитката, която може да се употребява както гореща, по този начин и студена, основава чувството за задоволеност и форсира обмяната на веществата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Изкрахте ли към този момент простуда или грип тази зима? Ако не, вероят...

Експертите считат, че постоянното пиянство на зелен чай може да понижи обиколката на талията с 2-3 сантиметра. Освен това, обаче, зеленият чай има голям брой други потребни свойства:

– Подобрява действието на имунната система;

– Ускорява обмяната на веществата;

– Активира кръвообращението;

– Поддържа здрави кожата и косата;

– Успокоява и се бори със стреса;



– Елиминира натрупването на газове в червата и намалява телесната температура;

– Укрепва паметта;

– Използва се като компрес против торбички под очите;

– Намалява равнището на неприятния холестерол;

– Помага при настинка, в случай че се направи гаргара със зелен чай;

– Спира кръвотечението и болките след вадене на зъб.

Специалистите предлагат зелен чай да се пие преди и след хранене. Ако се пие преди ястие, оказва помощ за намаляването на тежестта, а признат 2 часа след хранене се грижи за положителното храносмилане.

Освен това зеленият чай се бори с рака. Установено е, съдържащите се в него полифеноли прочистват клетките и поддържат регенерацията им, потискат растежа на туморните кафези и защищават от увреждане, породено от ултравиолетово излъчване. Ползите от тази напитка са известни при доста типове рак като рак на гърдата, на стомаха, кожата, яйчниците и на пикочния мехур.

Според специалистите е оправдано да се пие чай 2 пъти на ден, а потреблението му усъвършенства когнитивните функционалности и мозъчната активност.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР