Популярно е твърдението, че ние сме това, което ядем. Това

...
Популярно е твърдението, че ние сме това, което ядем. Това
Коментари Харесай

Здравословните храни, които всъщност не са такива

Популярно е изказванието, че ние сме това, което ядем. Това не е просто израз, тъй като в него се съдържа огромна доза истина, изключително в случай че се вземе поради резултатът на храната върху нашето тяло и мозък. Разбира се, според от това, което ядем, този резултат може да бъде както потребен, по този начин и извънредно нездравословен.

Това изяснява за какво толкоз доста от нашите болести като диабет, сърдечни проблеми, меланхолия и затлъстяване имат толкоз общо с това, което ядем и по какъв начин се храним. В последна сметка нашето тяло е нашият храм и би трябвало да бъде третирано с почитание и обич.

Проблемът се състои в това, че през днешния ден значително хората не знаят какво е здравословно. Търсим различни решения, само че постоянно вместо здравословна храна, ядем следващия нездравословен артикул. Представяме ви и няколко образеца за това. Има няколко храни, които са разпространявани като здравословни, само че в действителност не са такива.

Салата Айсберг

Не се заблуждавайте, в салатата айсберг има доста вода и като цяло е добра за вас. Истината е, че спрямо другите зелени салати й липсва хранителна стойност. Тя не обезпечава на тялото ви витамини и минерали, от които то се нуждае.

 Кафяв Ориз

Кафяв ориз

Счита се, че кафявият ориз е по-полезен от белия. Това обаче не е правилно. В кафявия се съдържа несъмнено равнище на антихранителни субстанции като фитати, които могат да затруднят абсорбирането на минералите, които съдържа.

Мюсли

Вярно е, че мюслито предлага огромен брой фибри и желязо, само че това, което доста от нас не знаят, е, че дружно с тези преимущества то има доста високо наличие на калории и мазнини, които не ви трябват, и съдържа доста захар.

Банани

Въпреки че бананите съдържат в себе си високи равнища на потребен калий, те не са здравословни за хората, имащи потребност да поддържат ниски равнища на гликемичния си показател. В такива случаи се предлага авокадото, което има сходни функционалности и не вреди на никого.

 Сушени плодове

Сушени плодове

Ако изборът ви е да ядете бонбоните или сушените плодове, плодовете са по-здравословният вид. Знайте обаче, че е доста по-здравословно да хапвате пресни плодове, вместо сушени. Те съдържат повече хранителни субстанции и фибри, като равнището на захарта им е по-ниско.

Фъстъчено масло

Фъстъченото масло съдържа огромни количества здравословни мазнини, витамини, минерали и протеин. Но то би трябвало да се употребява в умерени количества, тъй като от него доста бързо се напълнява.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР