Популярният сайт за най-различни разкрития от света на футбола Football

...
Популярният сайт за най-различни разкрития от света на футбола Football
Коментари Харесай

Скандални разкрития разтърсиха света на футбола!

Популярният уебсайт за най-различни разкрития от света на футбола Football leaks популяризира информация за скандални сделки сред френския първенец ПСЖ и шефовете от УЕФА за легализирането на дейностите на клуба по отношение на разпоредбите на финансовия феърплей.

Парижани имат проблеми с тях от 2012 година. Става въпрос за спонсорски контракти, които са осчетоводени със задна дата, отчети на специалисти, които не са взети под внимание, както и блокиране на контролни органи.
До 2016 година това е ставало със знанието и съдействието на някогашния президент на УЕФА Мишел Платини и неговата дясна ръка Джани Инфантино, който в този момент е президент ФИФА.
Двамата са имали контакти със мощния човек в ПСЖ Насер Ал-Хелаифи и различен началник на парижани Жан-Клод Блан. Според Mediapart в припадък на яд Ал-Хелаифи е изнудил Платини да редуцира санкция от 60 милиона евро до равнището на такава, наложена на Манчестър Сити. Инфантино пък е приел да осчетоводи част от спонсорски контракт за предишен интервал, като и в този случай е копирано деяние, подхванато по отношение на „ жителите “.
За следствието към финансовия феърплей и ПСЖ през 2017 година, в началото решението е било отсрочено, а през 2018 година на френския първенец е било докладвано, че делото е „ без последици по политически аргументи ”.
Друго от разкритията на Football leaks пък твърди, че огромните футболни сили в лицето на Реал (Мадрид), Барселона, Байерн (Мюнхен), Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Милан, Челси, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Ювентус организирали собствен личен шампионат - Супер лига, която щяла да започва през 2021 година, и би довела до края на Шампионската лига.
Към тези 11 отбора, които се водят като съществена движеща мощ на концепцията, биха се включили и Атлетико (Мадрид), Борусия (Дортмунд), Олимпик Марсилия, Рома и Интер, написа Блиц. Планът на водещите клубове е през сегашния месец публично да заявят желанието си за разединение./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР