Популярният руски актьор Смолянинов, който говори против настъплението на Москва

...
Популярният руски актьор Смолянинов, който говори против настъплението на Москва
Коментари Харесай

Русия погна популярен актьор, обяви го за чуждестранен аген...

Популярният съветски артист Смолянинов, който приказва срещу настъплението на Москва в Украйна и неотдавна съобщи, че е подготвен да се бие дружно с киевските войски, беше разгласен за " задграничен сътрудник " от Кремъл.

Артур Смолянинов е един от десетките хиляди руснаци, които напуснаха страната, откакто президентът Владимир Путин изпрати войски в Украйна през февруари.

В изявление за " Новая газета Европа ", оповестено предходната седмица, артистът съобщи, че може да си показа да се бие против съветските войски.

" Ако отида на фронта в тази война, ще бъда на страната на Украйна ", сподели 39-годишният артист.

Той съобщи, че не го интересува какво ще се случи с Русия в бъдеще, даже в случай че огромна част от страната се трансформира в " радиоактивна пепел ".

Актьорът от сцената и екрана стана изключително известен след присъединяване си във кино лентата от 2005 година " Деветата рота ", разказващ за нашествието на Съветския съюз в Афганистан.

Днес съветското министерство на правораздаването добави името на артиста в листата си с " задгранични сътрудници " - юридически термин, употребен за кавга с критиците на Кремъл.

През последните години етикетът, който припомня на термина " врагове на народа " от руската ера, се употребява необятно против съперници, публицисти и деятели за правата на индивида, упрекнати в осъществяване на финансирана от чужбина " враждебна политическа активност ".

Според неотдавна измененото съветско законодателство всеки, който е " под непознато въздействие " или получава поддръжка от чужбина - освен непознати пари - може да бъде разгласен за " задграничен сътрудник ".

Интервюто на Смолянинов провокира неспокойствие измежду поддръжниците на Кремъл. В понеделник Александър Бастрикин, началник на Следствения комитет, който проверява тежки закононарушения, разпореди против Смолянинов да стартира наказателна инспекция.

Тези, които са оповестени за " задгранични сътрудници ", би трябвало да разкрият източниците си на финансиране, да преминат през одити и да съпровождат всички свои текстове, видеоклипове и изявления в обществените медии с надпис с основни букви, предупреждаващ, че са задгранични сътрудници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР