Популярни личности бяха гости на премиерата на През Банкя до

...
Популярни личности бяха гости на премиерата на През Банкя до
Коментари Харесай

Шампионката Дейзи Ланг аплодира новата книга на Патриция Кирилова

Популярни персони бяха посетители на премиерата на " През Банкя до Харвард и обратно "

Завърналата се от Щатите международна шампионка по бокс Деси Кирова (Дейзи Ланг) и приятелят й Тейлър приветстваха новата книга на журналистката и пиар Патриция Кирилова " През Банкя до Харвард и обратно ", която бе показана премиерно в клуба на Art Hotel 158 в София предходната вечер.

" Патриция е първият човек, който повярва в мен и ме поддържа в годините, в които женският бокс в България и в Европа беше чужд и недопустим ", показа пред гостите на събитието първата българка, международна шампионка по бокс, известна в целия свят като Дейзи Ланг. А Тейлър бе впечатлен от приятеля на Патриция - Явор Доков, който е един от първите българи, завърнали се в страната ни с влиятелно обучение от кралски университет в Англия и работещ в държавна институция.

Освен със занимателните си политически краткостишия, книгата е същинско произведение на изкуството с художественото оформление, чийто създател е художникът, публицист, офицер и ловджия Лазар Мурджев. Той и синът му Димитър са създатели на провокиращата корица - колажи от митинги, на фона на новия Парламент, опаковани в найлон с балончета.

Сред гостите на премиерата на политическата ирония, въодушевена от Радой Ралин и от Алеко Константинов, бяха световноизвестният художник Николай Янакиев, специалистът по сигурност ген. Красимир Занев, политикът Владимир Симеонов, финансистите Маргарита Радева и Диана Банкова, някогашната зам.-министърка на туризма Надя Маринова, бизнес дамата Албена Купър, юристката Динела Велкова - член на Зонта Клуб София, дизайнерката Гергана Апостолова, художничката Дили Бозаджиева, режисьорката Мая Бранкова, сватбеният специалист Любка Григорова, съдружникът на Патриция - Дончо Георгиев, публицистите Светослава Рудолф, Николай Марченко, Гергана Маринова, Венелина Иванова, Боби Чолакова, екипът на телевизия CODE Media и други.

Популярни политици, лица от сцената и екрана, скандални имена от медийните заглавия са основни герои в новата творба. Темите в книгата са за безкрайните избори, за министрите и депутатите, които множеството време са на екрана, вместо на работните места, както и скандалните столични и магистрални поправки, Калинките и Гинките в политиката, арестите на кметицата на районна кметица и на известни предприемачи и така нататък

Ето част от краткостишията в звук с предизборната конюнктура:

Избори безброй, а народът несретен
вяра все таи, че въпреки и не светци,
ще са по-добри.
Но дали?
хххххххххххххх
Калинки и Гинки България грабят,
а Лъвът наш задремал, простодушен,
вместо да скочи като опарен
и пестник върху тях да стовари -
чака някой братушка да го оправи
и бълнува насън: Победих!
ххххххххххххх
Какво неприятно артисти и артисти да са депутати?
Но за какво без акробати?
Нали е цирк, егати
ххххххххххххх
Кой отново не разбра?
Партията е една,
само че с доста имена.
Все е спекулация ;)
ххххххххх
Министър да си в днешно време -работиш на екрана.
От заранта те почва Хекимяна,
след туй си в Нова,
вечер - при Цветана!
И за народа време не остана....
ххххххххххх

" Тези рими са въодушевени от Радой, който преди повече от 50 години бе хокан за лютата си ирония, само че през днешния ден думите му още по-ясно кънтят и по нищо не проличава, че са писани за друга, тоталитарна ера. Как ви звучат през днешния ден стиховете му:

„ Абе, моме елементарна, кой ти даде поста?
Даде ми го вожда, дето ме оножда. "

Колко познато, нали? Без значение дали днешните ни „ пророци “ идват от Банкя или от Харвард.
Позволихме посредствеността да бъде издигната на фундамент и в този момент ще си понесем следствията ", написа във въведението авторката.

" Вероятно през днешния ден е нужно повече изпитание и сила, с цел да стигнат посланията до хората. Такава е настройката на Патриция – търсеща, бродеща из нищетата на националния дух, из дефицитите на времето и овчедушието на дните ни. Колко необичайно е, че поезията, родена за метафори, усеща и аристократичност, през днешния ден се постанова да звучи публицистично, иронично и цинично – с цел да стигнат, въпреки всичко посланията до повече читатели в това IT-време на нечетящите... Познавайки всяка педя от живота си и всичко в близост, актуалният българин най-често е опозорен и обезверен от ориста на страната си ", разяснява в предговора Лазар Мурджев.

През годините, като специалист по културно-историческо завещание на България, журналистката провежда начинания за запазване на културното и историческото ни завещание. Сред тях са измененията на няколко закона, измежду които и този за празника 24 май, като славянската книжовност е сменена напълно съответно и исторически обосновано с българска. Патриция бе основател за унищожаване на тюркския генезис на Аспаруховите българи в формалните държавни уеб сайтове, като по този начин бе прекъсната историческата подигравка с предците ни.

По време на премиерата на последната й книга за Ковид 19 журналистката инициира събиране на дарения за дотъкмяване на безвредната и ефикасна българска Ковид-ваксина, основана от екипа на Българска академия на науките.
Патриция Кирилова е притежател на влиятелни оценки за родолюбие и Будителски дух, връчени от Международната Организация на обединените българи.

Журналистката има зад тила си над 25-годишна кариера като публицист, била е редактор на отдел в най-будния вестник - Нощен Труд. Била е основен редактор на седмичника за дребния и междинен бизнес " Позиция ".

Първите й изявленията и през днешния ден звучат настоящо - Вили Цанков: " Властта не може да се пребори с метастазите на престъпността ", Пламен Тимев-Ганди: " Убийствата ги вършат политиците, а не групировките " и едно от най-важните послания на нашите интелектуалци, придвижването " Не на страха! ", което разсъни в ерата на групировките по времето на Виденов заспалото ни общество. От този интервал датират и първите закани против журналистката.

Още с дебютната си книга с журналистика " Да свалим маските " през 2013 година журналистката зададе дневния ред на обществото и даже политиците започнаха да употребяват това фразеология в медийните си изяви.

Автор е на книгите " ДА СВАЛИМ МАСКИТЕ " 2013 и " ОЧЕБНИК ЗА МЪЖЕ " 2018, както и на неуместната книга от разгара на Ковид-кризата " Ковид 19 или войната за душите ни " - 2021 година

Патриция е притежател на PR-агенция VIP Communication, която провежда огромните за Балканите конгреси за Жени-лидери, за медицина, туризъм, първокласно строителство и промишленост. Тя е основен редактор на осведомителния портал, част от интернационалната платформа Global Leaders - https://globleaders.com/.

Учредител е и на новата гражданска самодейност – Женски експертен съвет към Общобългарския парламент, магистър е Защита на културно-историческото ни завещание и Член-кореспондент на Международния университет на обединените българи към Организацията на Обединените Българи.

Снимка: Петко Михайлов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР