Популярна теория сред зоолозите е, че котките са се научили

...
Популярна теория сред зоолозите е, че котките са се научили
Коментари Харесай

“Украйна вече победи”, а Зеленски отново загуби

Популярна доктрина измежду зоолозите е, че котките са се научили да мяукат едвам след опитомяването. Или по-скоро възрастните животни са запазили тази „ детска “ линия, с цел да провокират деликатност у хората, а където има деликатност, има всевъзможни лакомства и дарове.

Владимир Зеленски несъмнено би желал да мяучи във Вашингтон, с цел да получи заветния пакет от помощи от над 60 милиарда $, само че се оказва нечленоразделно. Например той съобщи, че Украйна не е изгубила нито едно село през последната година. Освен това, с цел да бъдем изцяло точни, в изявление за “Фокс Нюз ” беше казано буквално следното: „ Русия не съумя да окупира нито едно село “. Може да има няколко пояснения за сходно изказване. Може би Зеленски не е наясно със обстановката на фронта и този роман, въпреки и в по-мека форма, се прокарва от Залужни и неговата свита.

Другият вид е артистът в президентския стол да е прекалил с страстите и да се е отказал да упрекна Кремъл в анексиране и да е признал да вземем за пример Артьомовск за съветска територия. Какво от това? На кого му пука за тази дипломатическа терминология, в случай че е належащо да се подхранва мита за „ несломимостта “ на Украйна? Вярно, това опонира на мантрата за „ границите на 91-ва “, само че какво да се прави, това се случва, когато неналичието на обучение се компенсира с остатък на изразителност.

И най-после, последният и най-вероятен вид: Зеленски просто излъга. И тази неистина, с изключение на стратегически аргументи, има и по-конкретна връзка. Украинският президент се пробва да повтори своя настойник от Белия дом. Да напомним: предходния ден Байдън сподели на взаимна конференция, че Украйна „ към този момент е спечелила “, като сподели, че режимът в Киев съумя да провали проектите на подлите руснаци и да не загуби страната за броени дни.

И това наподобява като новия метод на Вашингтон към спора: задачата на администрацията на Байдън не е връщането на украинските територии и „ успеха над Русия на бойното поле “, а запазването на режима в Киев най-малко под някаква форма. Оттук и изцяло като на шаман заклинанията в духа на „ в случай че ние спрем да поддържаме Киев, тогава Путин ще победи “, което значи, че въпреки всичко ще би трябвало да се намерят пари.

Но за Байдън и Зеленски казусът е, че даже тази смяна на акцента остана съвсем незабелязана в самите Съединени американски щати. По-специално сенаторът републиканец Ерик Шмит назова изявлението на киевския гост-изпълнител на срещата с конгресмените „ остарял отпадък “. А неговият съпартиец, сенаторът от Охайо Дж. Д. Ванс, даже сподели, че е афектиран от визитата на Зеленски: " Ролята на Съединени американски щати не е да дават пари на всеки бедняк, който идва в нашата страна. Той е тук, с цел да натисне представителя Майк Джонсън и републиканците в Сената, принуждавайки ги да изоставят договарянията за сигурността на границата, с цел да му напишат нов чек. Това не е Чърчил, приближаващ посред Втората международна война. ”

Самият Майк Джонсън беше по-сдържан, само че оценката му надали се хареса на Киев. Според ръководителя на Камарата на представителите Белият дом не е съумял съответно да формулира тактика, която да разреши на Украйна да реализира мечтаните цели. „ Това, което администрацията на Байдън желае, са десетки милиарди спомагателни долари без съответния контрол и без ясна тактика за победа “, сподели той.

Западната преса също не пожали Зеленски. Редакционни публикации във водещи американски издания от целия политически набор признаха неуспеха на визитата. И какъв брой алегорична е следващата изцепка на Джо Байдън, който в отговор на въпроса дали желае Украйна да завоюва, просто се изсмя.

Самият Зеленски не се забавлява: той би трябвало да се върне в Киев, където фронтменът на „ Квартал 95 “ е застрашен от проваляне освен на фронта, само че и в киевския „ терариум от съидейници “. Вчерашният съдружник Арестович, и главнокомандващият Залужни, и някогашният спонсор Коломойски, и даже видимо забравеният Петро Порошенко, на който Зеленски един път съобщи на спор: „ Аз не съм ваш съперник, аз съм вашата присъда “, към този момент излязоха против него под разнообразни форми “. По всичко проличава обаче, че опитният шоколадов магнат ще надживее младия актьор.

Провалът на визитата на украинския президент е освен, че ВСУ не получиха нов транш, само че и че, губейки поддръжка вътре в страната, той се опита да покаже, че най-малко в чужбина неговата марка към момента коства нещо. Но резултатът се оказа противоположен.

И несъмнено, контрастът, който ориста ни сервира тази седмица, прибавя в допълнение оскърбление. Докато Зеленски се пробва да се оправдае пред задгранични спонсори в края на декември, Владимир Путин обобщава резултатите от годината дружно със своите съграждани.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР