Популяризирането на България минава през културно-историческия, зимния, морския и балнеотуризма.

...
Популяризирането на България минава през културно-историческия, зимния, морския и балнеотуризма.
Коментари Харесай

Министерството на туризма създава поклоннически маршрути съвместно с Русия

Популяризирането на България минава през културно-историческия, зимния, морския и балнеотуризма. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с депутати и представители на бизнеса в Троян.

Според Ангелкова България има капацитета да оползотвори голямото си естествени и културно завещание. Министърът подчертава и върху минералните извори в страната, припомняйки, че Министерството на туризма е създало осем културно-исторически дестинации, които ще се надграждат с нови обекти, в това число и от община Троян. Съвместно с бизнеса ще бъдат основани и балнео-и-СПА направления.

Ангелкова показа и че взаимно с Руската федерация министерството работи по основаването на взаимни религиозни и поклоннически направления в нашата страна.

По думите на Ангелкова такива направления могат единствено да разпространяват опциите на общините в " уелнес туризма " и ще добавят културно-историческите дестинации в страната.

Ангелкова разяснява и намаляването на административната тежест за бизнеса. По думите ѝ с измененията в Закона за туризма се планува да отпадне част от документите за регистрация на местата за настаняване. Министърът се разгласи и против прекатегоризирането на обектите на всеки пет години. Министърът показа и че следва да се сътвори инспекторат към министерството, който да следи за сходството на туристическите обекти към нормативните условия и ще постанова наказания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР