Популизмът и национализмът ще имат водеща роля в налагането на

...
Популизмът и национализмът ще имат водеща роля в налагането на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Не бива да допускаме възхода на популистите

" Популизмът и национализмът ще имат водеща роля в налагането на дневен ред, тъй като те дават лесни отговори на доста сложните въпроси и въпреки това не обгръщат целия набор от проблеми. Не бива да позволяваме възхода на популистите и да диктуват дневния ред на Европейски Съюз. Ние сме длъжни в България да устоим на популизма, тъй като през днешния ден Движение за права и свободи е в основна позиция. Това съобщи водачът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на двудневната конференция „ Европа, която си представяме: Напред по демократичния път “, проведена от евродепутата.

По думите му младежката организация на Движение за права и свободи ще има решаваща роля на идните европейски избори. Той акцентира, че неслучайно през 2007 година гласоподавателят, който е отишъл най-ентусиазирано на европейски избори е бил този на Движението за права и свободи с ясната концепция, че правата и свободите, които не са взети на национално равнище, могат да бъдат извоювани на европейска територия.

Илхан Кючюк бе безапелационен, че европейският суверенитет е дал доста повече на българските жители и ги е направил по-силни и защитими.

„ Днес България като част от Европейски Съюз е друга – доста по-активна, по-компетентна, доста по-правилно и обосновано може да пази своята национална позиция в Европейски Съюз. И това е смисълът на днешния диалог, тъй като младежите ще дефинират пътя на страната в бъдеще. България може да бъде благоденстваща страна в границите на Европейски Съюз и ние би трябвало да работим все по-фокусирано за постигането на тази цел. “, съобщи Кючюк пред десетките младежи на конференцията.

Събитието е продължение на полемиките с жители на АЛДЕ, даващо опция за по-задълбочено разглеждане на европейски тематики от основно значение за бъдещето, в подтекста на идните европейски избори през лятото.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР