Популизмът е мощна форма на демократична политика. За съжаление, той

...
Популизмът е мощна форма на демократична политика. За съжаление, той
Коментари Харесай

Горчивите уроци от Брекзит

Популизмът е мощна форма на демократична политика. За страдание, той е и унищожителен, отслабва институциите, вреди на дебата и утежнява политиката. Може да заплаши самата демократична народна власт. Сагата за Брекзит е прегледен урок за заплахите: тя нанесе вреди на това, което дълго се смяташе за най-стабилните демокрации в света.

Неотдавнашната книга,, от моя сътрудник Питър Фостър, излага историята великолепно. Той демонстрира по какъв начин един типичен популистки съюз от фанатици и опортюнисти смесва банален разбор с разгорещена изразителност и откровени неистини, с цел да отслаби най-важните стопански връзки на Обединеното кралство и да заплаши вътрешната му непоклатимост. За благополучие, има опция да се поучим от този опит и да стартираме да оправяме нещата.

Брекзит в действителност сигурно щеше да се обърка, тъй като се основаваше на подправени предпоставки. Държавите не могат да бъдат изцяло суверенни в търговията, защото тя включва най-малко един сътрудник. Така бяха основани разпоредбите на единния...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР