Популистката партия Алтернатива за Германия не успя да печели най-много

...
Популистката партия Алтернатива за Германия не успя да печели най-много
Коментари Харесай

Популистите от AfD не успяха да победят на изборите в Германия

Популистката партия " Алтернатива за Германия " не съумя да печели най-вече гласове в провинциалните избори в Бранденбург, където от обединетието на Германия постоянно са управлявали лявоцентристки обединения. AfD утрои резултата си в Саксония, само че и там не съумя да стане номер едно в желанията на гласоподавателите.

Никога до момента определяната като извънредно дясна партия не е заемала първо място по известност в някоя от федералните провинции, въпреки да взе участие във всеки един локален парламент.

Ако предварителните прогнози се потвърдят от формалните резултати, това ще значи, че обичайните партии въпреки всичко са намерили подобаващ метод да активизират хората си, с цел да спрат настъплението на националистите. Най-вероятно забележителна роля е изиграла и очевидно увеличената изборна интензивност.

По първите данни от екзитпол допитвания на FGW за Бранденбург:

ГСДП - 26.5%
" Алтернатива за Германия " - 24.5%
ХДС - 15.5%
Лявата партия - 10.5%
" Зелените " - 10%
Местната партия BVB - 5%
Свободни демократи - 4.5% (прагът е 5%)

Екзитпол данните на а FGW за Саксония:

ХДС - 33.5%
" Алтернатива за Германия " - 27.5%
" Лявата партия " - 10.5%
" Зелените " - 8%
ГСДП - 8%
" Свободни демократи " - 4.5%

 Популистите от AfD не съумяха да победят на изборите в Германия

 Популистите от AfD не съумяха да победят на изборите в Германия

Резултатите за националистите от AfD в двете провинции ускоряват - само че не толкоз трагично, колкото се предвиждаше - натиска над федералната коалиция и най-много над социалдемократите да я изоставен.

AfD е антиимигрантска, само че в Бранденбург тази тематика бе на трето или четвърто място. Основните въпроси, които тревожеха гласоподавателите, са стопанската система, опазването на здравето, образованието, заетостта. Отчасти мигрантската тематика присъстваше под формата на въпроси за какво толкоз мног обюджетни средства се дават за тях на други места в Германия, вместо да продължат да се изливат в източногерманските провинции.

Към 14 часа локално време интензивността и в Саксония, и в Бранденбург бе много над тази през 2014 година - 35.1 от саксонските гласоподаватели (срещу 23.1%) и 31.2% (срещу 22.4%) от бранденбургските.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР