Популацията от раци отшелници се е увеличила на обезлюдените от

...
Популацията от раци отшелници се е увеличила на обезлюдените от
Коментари Харесай

Раци отшелници отчаяно търсят черупки

Популацията от раци отшелници се е нараснала на обезлюдените от туристи острови в Тайланд в резултат на коронавирусната пандемия. Ракообразните все по-трудно намират заслон, което принуди управата на локален парк да насочи апел за дарения на черупки, съобщи Франс прес.

Тази година на островите в националния парк Му Ко Ланта има десетки хиляди раци отшелници. Те носят и населяват изхвърлени от други животни черупки и за тях намирането на заслон става все по-трудно, изяснява шефът му Веерасак Срисатджунг, представен от Българска телеграфна агенция.

Някои раци, надраснали предходните си домове, са се нанесли в боклуци като консерви, стъклени бутилки или капачки. Това е принудило управата на парка да насочи апел към обществеността.

"Апелираме за дарения на празни черупки, с цел да могат раците отшелници да се настанят в тях ", споделя Срисатджунг, и добавя, че към този момент са му обещани към 200 кг.

Пренаселеността на раците отшелници се изяснява частично с намаляването на броя на туристите, довело до прекъсването на редица действия съгласно Тамасак Йемин, морски биолог от университета Рамхамхаенг в Банкок.

Дюгони и делфини, следени край брега, морски костенурки, които се връщат да снасят яйцата си по плажовете, корали, които порастват още веднъж: природата последователно "възвръща правата " си в Тайланд, откакто страната остана затворена за задгранични гости повече от 7 месеца. В Тайланд доказаните случаи на ковид са малко над 3800 - този резултат е измежду най-ниските в Азия. Икономиката на страната обаче е мощно подвластна от туризма и страда в резултат на пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР