Попитайте всеки търговец и той ще ви каже, че познаването

...
Попитайте всеки търговец и той ще ви каже, че познаването
Коментари Харесай

Познавате ли ги достатъчно добре?

Попитайте всеки търговец и той ще ви каже, че познаването на аудиторията е наложително условие за триумфа на една акция. Това познание оказва помощ да се вземат решения за типа на известията, които се употребяват, каналите, към които са ориентирани, и разбира се, наличието, което компанията основава. Но даже дълбокото схващане на аудиторията може да накара и най-хубавия маркетолог да гадае.

Запитайте се дали вашата изпитана тактичност към момента работи или би трябвало да промените нещата? Предоставяте ли най-оптималните известия на своята публика или има нещо по-добро, за което още не сте се сетили? 

За да внесат изясненост в несигурността, някои търговци придават голяма стойност на своите данни. Те работят с доверени сътрудници, с цел да събират информация и да изследват своите клиенти. Те учат карти на пътя на клиентите, с цел да разпознават сериозни допирни точки, където тяхното наличие ще донесе най-голяма стойност. И употребяват разбори в действително време, с цел да мерят триумфа на акцията, като в същото време поправят тактиката, когато е належащо. Това са маркетолозите, които посвещават огромна част от кариерата си на основаване на акции, които карат публиката да се възхищава, само че кой прави същото за тях?

В началото на септември Mailchimp отговори на този въпрос със своята ексцентрична и привличаща вниманието акция " Guess Less, Sell More ". Този интелигентен метод потвърждава, че познаването на вашата публика е ключът към обезпечаването на най-успешния резултат.

С 12 милиона клиенти, Mailchimp се смята за платформа номер едно за автоматизация на е-поща и маркетинг на пазара. Средно 500 милиона имейла се изпращат от Mailchimp всеки ден и можете да се обзаложите, че организацията се възползва от прозренията, които размерът от имейли може да събере. С всеки изпратен имейл, наборът от данни нараства. Данните на Mailchimp са най-голямото му конкурентно преимущество, само че прекомерно малко търговци даже знаят, че съществува.

Събирайки данни от високоефективни акции във всяка промишленост, платформата предлага промени в наличието въз основа на това, което предвижда, че ще се показа най-добре въз основа на прозрения. Тези данни оказват помощ и за прогнозиране за сегментирането на клиентите, което разрешава на търговците да слагат аудитории в разнообразни фунии за реализация в границите на своите имейл акции. И това е единствено върхът на айсберга.

Кампанията " Guess Less, Sell More " включва привличащи окото образни детайли, които сплотяват разнообразни общи детайли – да вземем за пример котка, бухал и прилеп, комбинирани в едно, или сандвич, който също работи като сандали, в запаметяващи се, малко странни творения. Една от задачите на тази акция е елементарна: да привлече и задържи вниманието на феновете. Чрез мощно образно преживяване Mailchimp пресъздава чувството за неустановеност, което изпитва целевата публика, помагайки им да схванат, че схваща тяхната болежка, като в същото време показва своята платформа като решение.

Този насочен към клиента метод към наличието сега е приоритет от 58% от търговците през днешния ден, само че единствено 14% считат, че тяхната организация като цяло прави ориентирането към клиента приоритет. Ако сте маркетолог, който се надява да реализира сходен триумф и да покаже цената на този метод, помислете за облагите от тази акция, които можете да повторите:
Покажете на клиентите си, че в действителност разбирате проблемите им: Идентифицирайте мъчителните точки на клиента си и разработете наличие, което не просто споделя на аудиторията ви, че разбирате болката им, само че вместо това я демонстрира. Доставяйте образно наличие, което ги стопира по пътя им: 91% от аудиторията изисква образно наличие като съществена, вторична и третична форма на даване на информация от марки, борещи се за тяхното внимание. Обаче 94% от първите усещания се основават на дизайна на това наличие. Това значи, че би трябвало да дадете приоритет на индустриалната стойност в цялото образно наличие, което произвеждате, с цел да създавате ужасно първо усещане всякога. Уверете се, че вашето наличие работи за разнообразни канали: Създавайте наличие, което е задоволително гъвкаво, с цел да живее във всеки канал (както офлайн, по този начин и онлайн), на който е вашата целева публика. В случая на тази акция, да вземем за пример, едни и същи изображения се употребяват за основаване на видеореклами, печатни реклами в индустриални списания, или да вземем за пример, реклами за седмицата на модата в Ню Йорк.
Източник: Ейми Балиет за

Превод и редакция: Нели Тодорова                     
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР