Попитайте украинските войници дали все още вярват на думите, че

...
Попитайте украинските войници дали все още вярват на думите, че
Коментари Харесай

Politico: Украйна върви към загуба на войната, Путин никога не е бил по-близо до целта си

Попитайте украинските бойци дали към момента имат вяра на думите, че „ Западът ще стои до Киев – каквото и да стане “. Това заричане към този момент звучи изпразнено от наличие, тъй като Украйна губи войната, написа Politico.

Украинските сили изчерпват боеприпасите. Закъсненията на Запада с изпращането на помощ значат, че страната изпитва рисков дефицит на нещо, което е даже по-трудно за снабдяване от снаряди: бойният дух, нужен за победа. Моралът измежду войските е тъмен, сломен от безмилостни бомбардировки, липса на съвременни оръжия и загуби на бойното поле.

Страната върви към злополука. Дори когато президентът Володимир Зеленски споделя, че Украйна се пробва да откри метод да не отстъпва, военните офицери знаят, че още загуби са неизбежни това лято. Единственият въпрос е какъв брой неприятни ще бъдат те. Владимир Путин евентуално в никакъв случай не е бил по-близо до задачата си.

Ако западните страни незабавно не се засилват в даването на военна помощ на нападнатата страна, Украйна, каквато съществува сега, ще остане в предишното.

Украинците – от бойците в окопите до министрите в Народното събрание – са разочаровани и огорчени от дейностите (или по-скоро неналичието на действия) от западните страни. Президентът Володимир Зеленски го сподели ясно: Украйна ще загуби войната, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не отпусне помощ (блокираният от месеци пакет е на стойност 60 милиарда долара).

Без огромна смяна в доставките на модерни западни оръжия и пари, Украйна няма да може да освободи териториите, които силите на Путин в този момент са окупирали. Това ще остави Путин свободен да граби ранената страна през идващите месеци или години. Дори в случай че Русия не може да довърши Украйна, частична победа ще попари очакванията на Киев да се причисли към Европейски Съюз и НАТО.

Последствията от подобен сюжет ще бъдат съществени за света. Путин ще претендира за победа вкъщи и, поощрен от разкриването на слабостите на Запада, може да възроди по-широките си имперски упоритости в чужбина. Литва, Латвия и Естония са застрашени.

В момента най-спешната потребност на Украйна е от артилерийски снаряди - милиони от тях. Освен това Украйна споделя, че се нуждае от минимум две дузини системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, с цел да отбрани войските на фронтовата линия и да отбрани Харков, най-големият град в страната след Киев, който е под гневна ракетна и артилерийска офанзива от седмици. Нарастват опасенията, че Русия може скоро да се насочи към втория град на Украйна за наземна атака.

Украинската войска чака още загуби през идващите месеци. Олександър Сирски, главнокомандващ ЗСУ, предизвести, че обстановката на източния фронт на Украйна „ доста се е влошила “.

Външните министър на Украйна Дмитро Кулеба неотдавна съобщи „ дайте ни проклетите Пейтриът-и “, което демонстрира раздразнението на Киев от неспазените обещания на НАТО. Междувременно армията съобщи, че се нуждае от 500 000 нови бойци, само че Зеленски и украинският парламент не смеят да разгласят огромна готовност.

Приблизително 650 000 мъже в бойна възраст са напуснали страната си, множеството като са се трансферирали незаконно през границата. Какво би направил Путин, в случай че Украйна не получи помощта от Запада, от която се нуждае, с цел да завоюва? „ Той би унищожил изцяло всичко. Всичко “, сподели Зеленски. Украинските градове ще бъдат превърнати в руини, стотици хиляди ще умрат.

 

Източник Факти

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР