Попитан от германската обществена телевизия Цет Де Еф за думите

...
Попитан от германската обществена телевизия Цет Де Еф за думите
Коментари Харесай

Немски министър за думите на Макрон, че ЕС не бива да става васал на САЩ: Достойно за съжаление

Попитан от немската социална телевизия Цет Де Еф за думите на френския президент, Писториус, който е на аудиенция в Мали, сподели, че намира това изявление за почтено за жалост ".

" Никога не сме били в заплаха да бъдем или да станем васал на Съединени американски щати ", добави Писториус, който е първият член на немското държавно управление, който разяснява обществено изявленията на Макрон, които провокираха дискусия измежду съдружниците на Франция.

Потвърждавайки напълно спорните си забележки за Тайван, отправени обществено в неделя, Еманюел Макрон сподели през вчерашния ден на прескофрененция, че " съдружник " на Съединени американски щати не значи безусловно да бъдеш техен " васал ", напомня Българска телеграфна агенция.

Писториус, който е член на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и е непосредствен до немския канцлер Олаф Шолц, внесе през днешния ден в допълнение конкретизиране като сподели, че " в бъдеще би трябвало да можем да приказваме с един глас като Европейски съюз във връзка с външната политика, а също и във връзка с политиката за сигурност ".

Въпреки това " намирането на лични позиции съгласно тази на Съединени американски щати е наш дълг ", сподели той.

" Няма да си помогнем, в случай че се разделяме или разрешаваме да бъдем разграничени по разнообразни въпроси. В последна сметка това оказва помощ само на китайската външна политика ", добави министърът.

Писториус е на аудиенция в Мали до на следващия ден, откакто към този момент посети Нигер, показва Агенция Франс Прес.

Германската външна министърка омаловажи различията с Франция по отношение на Китай

Германската външна министърка Аналена Бербок омаловажи различията в границите на Европейския съюз след неотдавнашните изявления на френския президент Еманюел Макрон, заяви ДПА.

Вчера Макрон " още веднъж акцентира, че френската политика по отношение на Китай отразява едно към едно политиката на Европейски Съюз към Китай ", означи Бербок, която e на посещаване в североизточния китайски град Тянцзин.

Въпреки различията една от силите на Европейски Съюз е, " че ние сме освен близки един с различен, а и преследваме взаимни стратегически подходи по централните въпроси на нашите ползи и полезности ", акцентира външната министърка.

След тридневното си посещаване в Китай предходната седмица, Макрон прикани Европейски Съюз да заеме по-независима позиция по въпроса за Тайван, като поддържа идентична отдалеченост от Китай и Съединени американски щати.

Бербок означи, че Макрон е посетил Китай по същото време като председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Това е " извънредно значим знак ", съгласно външната министърка.

Предвид че Германия и Франция са част от общия вътрешен пазар на Европейски Съюз, разнообразни позиции по въпроса за Китай, водещия търговски сътрудник на блока, биха били невъзможни, добави тя. Правителството в Берлин координира политиката си по-тясно с " нашите другари във Франция ", в сравнение с с която и да било друга страна от Европейски Съюз, акцентира Бербок.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР