Понятията ВСУ (Въоръжени сили на Украйна) и корупция трябва да

...
Понятията ВСУ (Въоръжени сили на Украйна) и корупция трябва да
Коментари Харесай

Залужни: Понятията ВСУ и корупция трябва да станат напълно несъвместими

Понятията " ВСУ " (Въоръжени сили на Украйна) и " корупция " би трябвало да станат изцяло несъвместими.

Това съобщи главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни в диалог с публицисти, оповестява кореспондент на " РБК-Украйна ".

Командирът подчертал, че украинските бойци би трябвало да се концентрират върху осъществяването на дилемите си, а " не върху намирането на храна, не върху намирането на облекло, не върху намирането на средства за бронезащита ".

" ВСУ би трябвало да се съсредоточат върху осъществяването на бойни задачи. Не би трябвало да има прояви на корупция ", заключил главнокомандващият.

Срещу министерството на защитата постоянно са отправяни обвинявания, че не може да овладее ширещата се корупция, която уронва доверието на бойците в личната им страна. Корупцията е и обичаният мотив на републиканци в американския Конгрес и унгарския министър председател Виктор Орбан да блокират поддръжката на Съединени американски щати и Европейски Съюз за Украйна.

Неспособността на ведомството да се оправи с казуса в последна сметка " взеха главата " на някогашния боен министър Олексий Резников.

По-рано Министерството на защитата извърши вътрешен одит на към четиридесет военни елементи. Тогава беше открито, че над 123 милиона гривни (около 6 милиона лева) предназначени за военнослужещите са били заплатени на жители, които не са взели участие във военни дейности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР