Понякога, за да спестим време похапваме пред компютъра и отново

...
Понякога, за да спестим време похапваме пред компютъра и отново
Коментари Харесай

Не правете това, докато се храните

Понякога, с цел да спестим време похапваме пред компютъра и още веднъж се връщаме към работата – това е неверен метод. Храненето е развой, който изисква уместно внимание. Ако се храним вярно, ще сме здрави и ще се усещаме задоволително тонизирани за провокациите и трудностите на деня. За да се усещаме добре и да сме здрави, би трябвало да вършим следните неща преди, по време и след хранене:

1. Не яжте пред компютъра - похапването пред компютъра е повече от нездравословно. Залисани в това, което се случва на екрана забравяме по кое време би трябвало да спрем и неведнъж прекаляваме с храненето. По последни данни даже мишката на компютъра съдържа повече бактерии от гъбата, с която мием чиниите.

2. Не се хранете до момента в който гледате телевизия – научете се, че храненето е значим развой и всичко, което ви разсейва би трябвало да бъде отстранено.

3. Не похапвайте на бюрото или на други странни места вкъщи, с изключение на масата. Не бива да създавате такива привички на себе си и фамилията – хранете се единствено на трапезата. Всяко друго място е с доста повече бактерии в сравнение с масата. Например бюрото има приблизително 100 пъти повече бактерии в сравнение с масата за хранене. Хубаво е да се разноските след храна – в случай че можете излезте от офиса, разходете се, не оставайте след храна в седнало състояние пред компютъра. Няколко метра ще са потребни за вас.

4. Не яжте право или легнало състояние. Не бива да сте прави или полегнали, когато се храните – вярната поза е да сте седнали комфортно и да сте с изправен тил.

 Нощно похапване

5. Не се хранете с доста студена или топла храна – и двете крайности доста вредят на стомаха.

6. Захванете се с работа след хранене. Опитвайте се директно след хранене да не стартирате да работите – нито физическа, нито умствена активност е подобаваща. Така или другояче незабавно след храненето не сте работоспособни – цялата ви сила е нужна за култивиране на храната.

7. Не яжте доста разнообразни неща на едно хранене – ограничете се, тъй като това в допълнение доста ще затормози стомаха ви.

8. Не пропускайте хранене – това е съществена неточност, която съвсем всеки прави. След това огладнявате доста и се храните прекомерно бързо и с доста артикули, което също не е добра концепция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР