Понякога, за да се преодолее лошия, но често разпространен навик,

...
Понякога, за да се преодолее лошия, но често разпространен навик,
Коментари Харесай

Три причини да желаете отлагане на нещата за по-късно

Понякога, с цел да се преодолее неприятния, само че постоянно публикуван табиет, да се отсрочва осъществяването на делата и дилемите за неопределен срок, си коства да се въоръжите с някои елементарни психически техники.

Психоаналитиците изясняват за какво човек може да има предпочитание да " отсрочи нещата за по-късно ". Работата е там, че отлагането (понятие в логиката на психиката, което отбелязва наклонност към непрекъснато " отсрочване " на неприятни мисли и дела) не е породено от възприятие на мързел, както нормално имат вяра хората.

Има три аргументи, заради които се опитваме да отложим работата за идващия или различен ден. И по какъв начин да преодолеем навика да отлагаме осъществяването на дилемите за неопределен срок?
 Снимка 455514
Източник:

Липса на интерес

Една от тях е банална липса на персонален интерес. В този случай човек, задаващ си въпроса: " Защо да върша това? ", не може да му отговори. И точно неналичието на интерес кара човек да отсрочва предоставената задача за неопределен срок.

В този случай решението може да бъде появяването на мотивация за осъществяване на нужната задача или превъзлагането на този проблем на по-заинтересовано лице във вашата месторабота или обкръжаваща среда.
 Снимка 607752
Източник:

Страх от неуспех

Втората причина може да се смята за боязън от неуспех в бизнеса или някаква друга житейска обстановка. Хората доста постоянно се опасяват да извършват отговорностите си заради неналичието на нужната подготовка и подготвеност.

При решаването на този проблем ще помогне разширението на полето на знанието и усъвършенстваното образование в региона на активността, с която се занимавате.
 Снимка 533320
Източник:

Конфликт със себе си

Третата, и може би най-важна причина е вътрешният спор. Всички типове аномалии и разстройства не разрешават на човек да осъзнае повода за отменяне на отговорностите си.

В този случай човек просто се нуждае от помощта на експерт, тъй като множеството от нас не могат независимо да проучват и схванат аргументите за неналичието на предпочитание да извършват тази или онази работа.
 Снимка 514292
Източник:

Списък със задания за деня - в кой случай ще има резултат?

Експертите в региона на логиката на психиката припомнят, че правенето на описи със задания ще бъде потребно, единствено в случай че човек ясно схваща задачата си и осъзнава, че всичките му дейности работят за него.

Това е по този начин наречената линия на триумфа. И единствено когато човек е задоволително стимулиран, той ще може рационално да разпредели времето и дейностите си. Чертата на триумфа е присъща на хората, които са постигнали доста в живота си и са удовлетворени от него. Успешните хора се разграничават от несполучливите хора по това, че имат способността да мислят и незабавно да стартират да вършат нещата.

В противоположен случай описите със задания ще се трансфорат в метод за самоизмъчване и довеждане до стрес или дори неуравновесеност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР