Понякога се касае за хотели на един и същи човек,

...
Понякога се касае за хотели на един и същи човек,
Коментари Харесай

Демерджиев: Пред финал е проверката на ГДБОП на злоупотребите с парите за украинските бежанци

" Понякога се касае за хотели на един и същи човек, който няма по какъв начин да не знае, че едно лице е записано на няколко места. Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от оптималния потенциал, деца, които не са се родили и хора, които не са влизали в България ", сподели Демерджиев. " С украинския дипломат разграничихме хората в потребност от туристите. Броят на хората, които би трябвало да получат протекция внезапно понижа ", сподели още Демерджиев. При първата физическа инспекция са били открити 3000 души по-малко от 12 000, които би трябвало да са настанени в съответните хотели. По думите му би трябвало да се откри дали хотелиери вземат участие в тези практики или дали има и забъркани представители на страната. Той напомни, че преди седмица внесе и сигнал в прокуратурата.

" Нямам противоположна връзка от прокуратурата във връзка сигнала, тече инспекция от няколко месеца в ГДБОП и не е приключила. Данните са плод на две работни групи ", посочи министърът, визирайки тази от Министерство на туризма и Националния действен щаб. По думите му оптимизацията, която е направил по тематиката, е икономисала милиони левове на страната.

Срещу изнесените данни възрази депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев. " Търси се под вола теле, смешно е ", стачкува той в имитация от трибуната. " Оставам с усещането, че в никакъв случай не е комфортно да се изнасят обстоятелства ", отговори Демерджиев, като уточни, че един път не е комфортно, тъй като сме в изборна обстановка, след това пък сме в сформиране на държавно управление. " Винаги съм изнасял обстоятелства ", акцентира Демерджиев.

В отговор на Има Такъв Народ дали на база на изнесените данни счита, че е налице съображение да се търси лична отговорност за откритите от Министерство на вътрешните работи злоупотреби с парите за бежанците, вътрешният министър сподели, че това не е негова работа, а на способените органи, които е сезирал. " Нямам персонално данни Калина Константинова да е направила това ", сподели

Демерджиев, само че в това време подсети, че даже и разплащанията да са ставали през Министерството на туризма, то тази активност се провежда и управлява от съответния отраслов вицепремиер, който в тази ситуация беше тя.

Самата Константинова изиска персонално пояснение, в което стачкува против замесването на името й. Тя настоя повече да не бъде обвързвана с " недоказани закононарушения ". " Дори да има някакви злоупотреби, няма по какъв начин да има нещо с мен. Тази координирана офанзива против мен персонално е безпочвена ", сподели депутатката от Политическа партия, която отговаряше за бежанците в кабинета " Петков ". " Безспорен факт е, че аз ръководех щаба. Програмата с хотелите се ръководеше напълно от министъра на туризма. Винаги са се проверявали дублажи на хотели, дали един персонален номер на чужденец е дублиран ", изясни тя. По думите й сравнението сред изхарчените за първите пет месеца от войната 100 млн. лева и към 30-40 млн. от служебния кабинет по-късно, е несъстоятелно, тъй като по нейно време бежанците са били 68 хиляди, до момента в който в този момент са към 8 хиляди индивида. " Сравняването на тези домати с портокали е неуместно. Редовният кабинет прекрати една филантропична рецесия ", безапелационна беше Калина Константинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР