Понякога работата и отговорностите ни поглъщат изцяло и забравяме, че

...
Понякога работата и отговорностите ни поглъщат изцяло и забравяме, че
Коментари Харесай

7 показателя, че имате нужда от ДЪЛГА почивка

Понякога работата и отговорностите ни гълтам напълно и забравяме, че понякога имаме потребност от пълноценна отмора. Кога за финален път се отдадохте на такава? Ако и вие не помните, може би е време да го извършите. Почивката е време за себе си, за занимания и ползи, за посвещаване на обичани хора и занимания. Ето още 7 признака, които подсказват, че тялото, а и мозъкът имат потребност от отмора.

Настинка – прекомерният стрес оказва пагубно влияние върху имунната система, правейки я уязвима към вируси и настинки. Ако боледувате постоянно, евентуално имунитетът ви има потребност от укрепване, а това става най-добре с дълга отмора.
Сбогом на умората: Как да възстановим силата си?
Да се ​​чувстваш добре, не е положение, а деяние. Звучи добре, само че в действителност не е толкоз просто. Как да се оправим с непрекъснатата отмалялост...
Прочети повече
Болка в гърдите – не е причина за безпокойствие, тъй като когато е в резултат на стрес, не се отнася до сърцето, а до нервите. Ако почувствате мощна болежка в региона на гърдите, на първо време се отпуснете, дишайте и си дайте отмора. Ако обаче болката не отминава или се случва по-често, най-добре се консултирайте с доктор, който да откри повода за нея. Може да става дума за здравословен проблем.

Умора и неприятно въодушевление – може да се уморите от многото задължения, стрес, липса на първокласен сън. Тези фактори са знак за това, че обезверено се нуждаете от отмора, с цел да се заредите с сила и нови позитивни страсти. Най-добре направете такава в най-близко бъдеще.

Главоболие – за него може да има куп аргументи, само че в случай че не откривате такава и сте добре здравословно, евентуално просто имате потребност от отмора. Често физическото и психическото натоварвате провокират точно дискомфорт и болежка в главата, шията и очите. В композиция с многото стрес може да се увеличи кръвното и да сте стигне до мигрена. Ако усетите болежка в главата, запитайте се дали скоро ще си взимали отмора.

Храносмилателни проблеми – стресът и проблемите имат физически израз и той се показва на първо време в храносмилателния тракт. Така могат да се появят положения като диария, запек, отичане, гадене или стомашни болки. Помислете дали стресът не ви идва допълнително.
Причините, заради, които се усещаме непрекъснато изтощени
Лягаме си рано и все пак не спим задоволително. Хроничната унесеност, неналичието на сили и чувството за непрекъсната отмалялост денем е проб...
Прочети повече
Ниско либидо – когато сте прекомерно изтощени, мозъкът не създава химикалите, виновни за желанието за секс и човек го губи. Така нямате предпочитание за фамилиарност и страните от колегата. Вземете си отмора и скоро ще се оправите и ще върнете желанието си.

Промени в тежестта – от стрес може да отслабнете внезапно или пък да качите килограми. Когато равнищата на стресовия хормон са високи, нормално посягаме към нездравословна храна и считаме, че с нея ще се почувстваме по-добре, само че това е илюзия. Това се назовава още прочувствено хранене и не се отразява добре върху тежестта.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР