Понякога полицейското управление в столицата на Австралия - Канбера, получава

...
Понякога полицейското управление в столицата на Австралия - Канбера, получава
Коментари Харесай

Джо Телман вижда престъпления, които предстоят

Понякога полицейското ръководство в столицата на Австралия - Канбера, получава плик с надпис да бъде отворен в избран ден и час. Изпращач на плика е ясновидецът Джо Телман. Той оповестява на полицията детайлностите за закононарушение, което занапред ще се случи. Данните от отворения в уречения час плик оказват помощ за намиране и откриване на нарушителите.

25-годишният пристанищен служащ Джо Телман няма добра популярност. Той обича пиенето и високите скорости, буен обожател е на пристанищните хубавици, Заедно с другари той лети с колата си из града през уикендите и плаши минувачите. Едно от тези родеа приключва с злополука. Джо оцелява, само че изпада в клинична гибел.

Докато е в кома, той вижда от дълго време умрялата си майка. Тя прикани сина си да се откаже от разпуснатия живот, а като талантлив с дарбата на пророчеството, негов дълг е да оказва помощ на хората.

Събудилият се Джо приема това за илюзия и не трансформира нищо в живота си. След по-малко от два месеца той още веднъж се озовава в болничното заведение и претърпява клинична гибел за повторно. Отново вижда майка си. Този път Джо дава обещание на майка си да извърши заръките й. Но откакто напуща болничното заведение, бързо не помни обещанието си. Скоро още веднъж е в болничното заведение и още веднъж е в кома. След третата среща с майка си Джо най-накрая напуща болничното заведение като нов и друг човек.

Джо Телман става деен помощник на австралийската полиция. Благодарение на дарбата си той вижда закононарушенията, които ще бъдат осъществени след няколко дни. Потъвайки в транс, Джо като че ли се озовава в тялото на нарушителя, вижда всичко през очите му, чете мислите му.

След всяка такава „ сесия “ Джо е отпаднал и сломен, тъй като става несъзнателен очевидец на ужасни закононарушения, чува крясъците на жертвата, нейните молби за помощ. Душата му като че ли кърви. След виденията му се постанова дълго време да възвръща физическите и душевните си сили.

Джо не може да уточни къде, по кое време и от кого ще бъде осъществено закононарушението, само че неговата информация оказва помощ да се сътвори точна картина на събитието, психологическия портрет на нарушителя и да се тръгне по следите му. Той рядко прави неточности - процентът на грешките в прогнозите не надвишава 1,5.

С помощта на Джо са разкрити десетки най-тежки закононарушения. Понякога самата полиция се обръща към Телман. Като знаят на каква цена получава информация, чиновниците на реда вършат това доста рядко и единствено в изключителни случаи.

През 2006 година столицата на Австралия е тероризирана от тайфа младежи изнасилвачи. След като злоупотребяват, те всякога убиват жертвата. Полицията провежда гонене, даже съумява да простреля един нарушител, само че останалите се скриват с бърза. По-нататъшните търсения не дават резултат. Телман, с който се свързва полицията, идва на мястото на погребението на нарушителя, поставя ръце на гроба и изпадна в транс. Джо споделя ужасни детайлности за осъществените закононарушения, разказва външния тип на нарушителите и показва мястото, където са се укрили.

Той предизвестява, че нарушителите имат автоматизирани оръжия, само че все още не са способни на опозиция, защото са в положение на мощно наркотично замайване. Затова полицията би трябвало да побърза, в случай че чиновниците на закона желаят задържането да премине без жертви.

Изтощеният Джо е отведен на ръце до колата, а служителите на реда незабавно отиват на посочения адрес и арестуват цялата тайфа без нито един изстрел.

Медиите непрестанно хвалят ясновидеца. Самият Джо възприема това доста мъчително и мечтае да употребява дарбата си не за откриване на закононарушения, а за предотвратяването им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР