Понякога е трудно да се излезем от главите си често

...
Понякога е трудно да се излезем от главите си често
Коментари Харесай

Как да бъдем по-спокойни във всяка ситуация?

Понякога е мъчно да се излезем от главите си постоянно забиваме в един безконечен цикъл на напрежението. Но в действителност забравяме, че има голям брой способи, по които можете да упражняваме мозъка си да бъде спокоен. Ето и някои от най-ценните ни препоръки: 

Дихателни извършения

Дълбокото дишане е може би най-известната техника за релаксация, само че и изключително ефикасна. Важно е да сте в комфортна позиция прези да започнете. Поставете едната ръка на корема тъкмо под ребрата, а другата ръка на гърдите. Поемете надълбоко въздух през носа и оставете корема да избута ръката ви. Издишайте, почувствайте по какъв начин ръката на корема ви влиза във вътрешността и я използвайте, с цел да изтласкате целия въздух. Направете това дишане 3 до 10 пъти, съобщи  Rescue Remedy.

Здравословното хранене

Здравословното хранене е най-изненадващият метод за справяне със напрежението. Стресът постоянно може да ни накара да спрем да ядем или да преяждаме, тъй че грижата за тялото  в действителност може да помогне. Стресът може да провокира повишение на кръвната захар, тъй че здравословното хранене ще помогне да се стабилизирате и да балансирате хормоните си. Това е най-хубавата грижа за себе си и елементарен метод да обучите мозъка си да бъде спокоен.

Балансираната закуска е добър метод да започнете ден, изпълнен със стрес; пробвайте се да избягвате кофеина и захарта, предизвикващи стрес, както и мощно рафинирани храни като бял самун, които могат да разстроят равнищата на кръвната ви захар.

Направете си отмора



Добре е да си вземете отмора. Всъщност това е от значително значение, когато се справяте със стресова обстановка. Почивките, без значение дали за ден или месец, ни вършат по-издръжливи и спокойни.

Да бъдем дейни

Да бъдеш деен е фантастично облекчение на напрежението. Не единствено ще ви отвлече вниманието от стресова обстановка, само че и освобождава ендорфини, които покачват настроението ви, а също по този начин понижава хормоните на напрежението като адреналин и кортизол. Ако ви е мъчно да се мотивирате да бъдете дейни, извършения с ниско влияние, като вървене или йога, са също толкоз потребни за настроението ви, колкото и интензивните подготовка. Дори единствено да танцувате из стаята си ще помогне! 

Добрият сън

Опитайте просто да си лягате и да се събуждате едновременно всеки ден. Редовният режим на сън ще възвърне тялото, ще усъвършенства концентрацията, ще контролира настроението и ще ви разреши да се справяте със напрежението доста по-добре.

Ранното лягане също е от голяма важност, както и да държим на страна от спалнята всевъзможни електронни устойства. Етеричното масло от лавандула също може да насърчи възприятието на мира и да ви помогне да спите през нощта.

Направете си проект

Изготвянето на проект ще понижи напрежението към дадена обстановка и ще сътвори у вас възприятие за готовност и надзор над деня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР