Понякога е лесно да се приеме, че върховите дигитални технологии

...
Понякога е лесно да се приеме, че върховите дигитални технологии
Коментари Харесай

Малките компании се дигитализират по-бързо заради кризата

Понякога е елементарно да се одобри, че върховите цифрови технологии са „ запазени” за огромните компании. Докато гледаме имена като Amazon и Apple, Фейсбук и Гугъл, преобладаващи софтуерния свят, не е необичайно, че притежателите на дребни бизнеси вероятно си мислят, „ о, това не е за мен”.
И въпреки всичко неведнъж амбициозните и новаторски по-малки компании имат най-голямо въздействие върху нас и живота ни, показва Димитър Ганев, съучастник в българската софтуерна компания E-CARD, която е в топ 50 в Европа. Фирмите за мобилен разнос на храна направиха гражданска война в метода, по който поръчваме ястия за у дома, до момента в който гледаме обичан филм онлайн или слушаме музика.
Резервиране на срещи, поръчване на коли чартърен, приемане на тонер тъкмо в точния момент за фотокопирната машина, без в никакъв случай да се постанова да се поръчва – описът на ежедневните ни действия, които са трансформирани посредством цифровите технологии, става все по-дълъг и по-впечатляващ. Иновациите не престават да се случват всеки ден, отбелязва Димитър Ганев.
Данните от консултантската компания за ръководство McKinsey демонстрират, че по време на пандемията фирмите са ускорили дигитализацията на метода, по който взаимодействат със своите клиенти и снабдители, с три години. Темпът, с който компаниите пускат цифрови артикули и услуги, се е ускорил със седем години.
Процесите и услугите, които преди този момент се предлагаха персонално, бяха мигрирани онлайн. Сега те лишават месеци, а не години: цифровата промяна се катализира от характерната конюнктура.
Намиращата се в Единбург, компания Fresh Car Valeting е една от многото, които към този момент са почнали да употребяват силата на технологиите. Наскоро тя започва свое приложение, малко преди да притегли 1 милион английски лири вложения за географско разширение на активността си.
В основата на това приложение стоят голям брой интелигентни бек-офис функционалности. Fresh е имала тромава система за ръчно запазване на часове за разчистване на коли, само че екипът взема решение да внедри специфична система, която обработва резервациите автоматизирано. Това се оказва трамплин към внезапно ускорение на продажбите.
Например, компанията е обработила съвсем 1500 автоматизирани резервации през април – спрямо едвам 121 през декември. Вместо да попълнят формуляр на уеб страницата, който по-късно да бъде култивиран от бек-офис чиновници, с цел да се откри уместно време за обслужване, в този момент клиентите към този момент могат непосредствено да си избират час, ден и местонахождение през уеб страницата. След това автоматизирано получават удостоверение за резервация и напомняния за ангажимента.
Тайната на опцията на дребните компании да извлекат максимума от цифровата промяна е да вградят софтуерна „ нишка” в своя повсеместен бизнес-план, изяснява Димитър Ганев от E-CARD. Докато фирмите изцяло основателно се концентрират върху „ значимите неща” – финансите, набирането на личен състав и продажбите и маркетинга в своите бизнес проекти – съществуването на софтуерна „ пътна карта”, вплетена в техните тактики за развиване, може да помогне на всички останали аспекти на бизнес-плана да се обединят.
Твърде постоянно неприятно внедрената технология пречи на бизнеса да реализира задачите си. Това е необятно публикувано събитие, като по-голямата част от фирмите не се разпростират толкоз бързо, колкото биха могли, в случай че внедрят вярната софтуерна тактика, споделя още Димитър Ганев, съучастник в E-CARD.
При основаването на софтуерна пътна карта за мениджмънта е значимо да си зададе верните въпроси – „ от каква технология в действителност се нуждае моят бизнес”? Това може да бъде предизвикателство за някои компании. Затова работата с специалисти може да помогне за намирането на свежи хрумвания и вероятности.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР