Понякога дори старателните грижи, скъпите продукти и процедури в козметичните

...
Понякога дори старателните грижи, скъпите продукти и процедури в козметичните
Коментари Харесай

Спането с грим, смартфонът и горещите душове вредят на кожата

Понякога даже старателните грижи, скъпите артикули и процедури в козметичните салони не дават желателния резултат за външния тип на кожата ни. 

Това може да се дължи на доста външни фактори, само че и на някои дребни неточности, които, даже несъзнателно, се случва да допуснем. Ето ги и тях:

Прекалявате с ексфолирането

И различен път сме говорили за това какъв брой е потребно да отстраняваме мъртвите кафези и мръсотията от повърхността на кожата си посредством гальовен скраб, само че честото му потребление може да й повлияе отрицателно. Как? Частиците могат да лишат кожата от естествените й масла, оставяйки я суха и сивкава на цвят. Затова експертите предлагат да ексфолирате най-много по един път в седмицата.

 skin mistakes 2

Лягате си с грим

Понякога единственото, което желаете след дълъг ден или нощ, прекарана с компанията в някой клуб, е просто да се пъхнете в леглото и блажено да заспите, без да губите ненужно време в търкане на грим. Колкото и досадно да ви се коства, постоянно би трябвало да отделяте тези минути преди лягане, защото спането с грим може да докара до запушени пори, акне и даже бактериална зараза.

Изтисквате пъпките си

Понякога, изключително преди цикъл, се случва върху лицето ви и по-специално T-зоната да се появи някоя и друга пъпка? Съвсем естествено е да пожелаете да се справите с нея сами, само че знаете ли, че по този метод бактериите навлизат още по-дълбоко в кожата посредством отворената рана и това може да докара до още повече пъпки? Най-добрата тактика е да нанесете крем със салицилова киселина или да се възползвате от услугите на козметик, който ще я почисти стерилно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР