Понякога домакинските задължения отнемат неприемливо много време. Най-често това се

...
Понякога домакинските задължения отнемат неприемливо много време. Най-често това се
Коментари Харесай

14 хака от ежедневието, които наистина “хакват” този живот

Понякога домакинските отговорности лишават недопустимо доста време. Най-често това се случва заради непознаване на ефикасни трикове. Например опитвали ли сте в миналото да премахнете следите от маркера с артикули за оформяне на косата? Знаете ли, че за удобен сън в жегата е належащо единствено да охладите калъфката за възглавница? Говорихме за това и освен в нашата публикация.

Ние постоянно се застъпваме за оптимално улеснение на живота и по-бързо справяне с домакинските отговорности, с цел да можем да отделяме повече време на в действителност значимите неща – фамилията и околните.

Ако споделяте този метод, тогава не забравяйте да запазите публикацията, с цел да се върнете в незабавен миг и да употребявате нужните препоръки.

Замразете восък за елементарно премахване

Агресивното физическо унищожаване на восък от мебели или плат може да повреди повърхността. Когато восъкът замръзне и стане корав, можете елементарно да го премахнете с едно придвижване.

Оцетът ще ви отърве от миризмите в микровълновата

Специалната функционалност за унищожаване на миризми в актуалните микровълнови фурни не постоянно работи толкоз дейно, колкото бихме желали. За да се справите и с двете едновременно, поставете купа с вода (2 чаши) в микровълновата с добавка на 2 с.л. л. оцет и го загрейте за към 5 минути.

Премахнете мазните петна от килима с царевично нишесте

За да премахнете прясно леке ​​от лой от килим, вземете царевично нишесте, поръсете го щедро върху нечистата повърхнина и го оставете да кисне за 15-20 минути.

Вестникът на дъното на кофата ще всмуква течности.

Може да наподобява, че слагането на хартия под торба за отпадък е спомагателен жест. Така обаче ще си мислите тъкмо досега, в който още веднъж се сблъскате с неприятна каша на дъното на кофата, с която също така е елементарно да се напръскате заради немарливост.

Измийте вазата

Странните форми на вазите постоянно ни принуждават да измисляме невероятни способи да се грижим за тях. Достатъчно е да напълните ваза с вода, да добавите няколко таблетки и да оставите да кисне известно време.

Препаратът за миене на съдове ще се оправи с мазнините в банята

Ако ненадейно ви свърши препаратът за баня или той не работи, пробвайте да употребявате препарат за съдове. Не е загадка, че такива артикули са безусловно заточени за унищожаване на мазни и мазни петна.

Куката ще ви помогне да задържите торбата за отпадък в кофата.

Една торба за отпадък съвсем в никакъв случай не остава в кофата както би трябвало. За да предотвратите това да се случи, просто залепете куки към външните стени на кофата, за които ще бъде елементарно да закачите дръжките на опаковката.

Постоянните маркери оказват помощ за унищожаване на артикули за коса

Ако вие или вашите деца инцидентно сте изцапали масата с маркер, вземете някакъв артикул за оформяне на косата (пяна, спрей или даже лак за коса) от банята, третирайте зацапаното място с него и го избършете със салфетка или памучен тампон.

Залепете ръба на кофата за отпадък към пода с тиксо, с цел да съберете и най-малките парчета.

Прахът, пясъкът и дребните боклуци постоянно са сложни за набиване на лъжичката, без значение какъв брой старателно размахвате четката. Но тиксо може да помогне.

Използвайте ластик, с цел да регулирате количеството сапун

Използвайте този елементарен трик: увийте гумена лента към отвора на дозатора. Тогава помпата няма да изцеди изцяло и ще даде тъкмо толкоз сапун, колкото е належащо.

Залепете двустранна лента към метлата, с цел да съберете косата

Почистването на косъмчетата на метла или четка от косми и вълна е старателна и досадна задача. Можете да се спасите от това главоболие благодарение на двустранна лента: просто залепете парче върху страничната повърхнина на четините.

По-удобно е да излеете вода от тестени произведения през решето или гевгир, а не в нея.

Малко хора осъзнават това, само че въобще не е належащо да изхвърляте пастата в решето или гевгир, когато отцеждате водата. Много по-удобно е, в противен случай, да източите водата през него, като я притиснете към тигана от горната страна.

Охладете калъфките за възглавници във фризера при горещо време

За задачата би трябвало да ги напръскате с малко вода и да ги поставите във фризера за към 20 минути, преди да ги поставите върху възглавница. Тази хладина в последна сметка ще бъде задоволителна, с цел да заспите без проблеми.

Млякото или сметаната могат да се замразят във форма за лед

Този трик е потребен както за предпазване на мляко, чийто период на валидност изтича, по този начин и просто за феновете на студеното кафе.

Може би и вие в миналото сте измислили трикове, които ви разрешават да се справяте с домакинските отговорности по-бързо и по-лесно от мнозина? Споделете ги с нас в мненията.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР