Понякога чувствате ли, че хората ви „изключват“? Или нещо по-лошо

...
Понякога чувствате ли, че хората ви „изключват“? Или нещо по-лошо
Коментари Харесай

Уверените и интересни хора винаги избягват тези пет грешки при общуването

Понякога чувствате ли, че хората ви „ изключват “?

Или нещо по-лошо - смятат ви за скучни?

Добрата вест е, че това евентуално има по-малко общо с това какво говорите и повече с това по какъв начин го представяте.

Когато гледаме по какъв начин някой приказва, ние слушаме за две неща – убеденост и страст. Увереността е мощен знак, който кара хората да ви вземат насериозно. Емоцията е аспект на топлотата и кара хората да ви смятат за забавни.

В практиката си на учител по езика на тялото и обществена тирада Ванеса ван Едуардс е работила със стотици хора за подобряването на това по какъв начин те да бъдат възприемани от другите. Ако желаете да извършите мощно първо усещане или да подобрите репутацията си, ван Едуардс поучава да избягвате следните пет неточности, които най-уверените и забавни хора в никакъв случай не вършат:

1. Не разрешават на ръцете им да стоят безучастно

Езикът на тялото споделя доста за това какъв брой уверени са те, изключително “жеста, с който човек допира върховете на пръстите на двете си ръце”, тъй че те да наподобяват на камбанария.

Това е повсеместен жест на убеденост. Бившият немски канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и вложителят Кевин О‘Лиър прибягват до него.

Това е един авторитетен жест, употребен за убеждаването на другите, че сте уверени и ангажирани с това, което казвате. Той демонстрира, че сте спокойни и те също би трябвало да бъдат.

2. Не крият страстите си

Ние предаваме страст, когато приказваме със знак, който се назовава “гласово многообразие.” Изследвания демонстрират, че за нашия мозък е нужна една десета от секундата, с цел да разбере страстите, които се предават посредством нашите гласови знаци. Това е един от главните способи, по които предаваме страсти, настроения и връзки към другите.

Много хора считат, че страстта пречи на посланията им, само че в действителност тя ги укрепва. Емоцията е това, което кара хората да се интересуват повече от вас и да желаят да ви слушат.

Така че, когато се чувствате горди от някаква концепция или сте загрижени за нещо, не се дръжте повърхностно. Вместо това говорете с признателност и мотивация. Споделяйте мислите си със мощ и акцент.

Интровертите, по-конкретно, може да изпитват усложнения с гласовото многообразие, тъй като то изисква проявата на внимание към самите тях. Казано по друг метод, вие сте трудили крепко, с цел да придобиете вашите умения, познания и хрумвания. Вие не притегляте вниманието към себе си, а към вашите хрумвания.

3. Не работят по авансово написан сюжет

Действането по сюжет е най-големият унищожител на гласовото многообразие. Ван Едуардс, споделя пред CNBC, че постоянно оказва помощ на лектори да приготвят презентациите си за TED и открива, че вършат две чести неточности – престарават се със сюжета на презентацията си, а по-късно я репетират толкоз доста, че отстраняват страстта от нея.

Решението е за всички истории и прочувствени елементи от вашето изявление да няма сюжет. Записвайте си единствено няколко основни точки, които желаете да си спомните. Това ви принуждава да прибягвате до същинските страсти, които акцентират думите ви.

4. Не употребяват паразитни думи

Хората употребяват паразитни думи по две съществени аргументи. Първо, с цел да печелят време, до момента в който мислят по идната точка. Второ, тъй като се опасяват да не бъдат прекратени. Те считат, че няма задоволително време или внимание и по тази причина запълват гледните си точки с паразитни думи.

Това също по този начин е повода хората да приказват прекомерно бързо и по-късно да бъркат думите. Уверените хора обаче схващат силата на паузата – тя демонстрира подготвеност и убеденост.

Всеки път, когато усещате, че желаете да употребява паразитна дума, просто си поемете въздух. Ако инцидентно употребявате такава, не реагирайте и не се извинявайте. Това е метод да обучите мозъка си, че би трябвало да прави пауза вместо да запълва.

5. Не приказват с въпросителна интонация

Най-влиятелните хора заобикалят непременно да приказват с въпросителна интонация. Когато употребявате въпросителна интонация, гласът ви се покачва в края на изречението.

Ван Едуардс споделя, че работила с търговски представител, който по време на срещи казвал “С наслада ще поемем вашия бизнес,” и по-късно задавал като въпрос нещо, което трябвало да бъде изказване: “Цената на нашата услуга е 500 $?”.

Той не казвал цената си, а питал за нея. А това карало възможните клиенти също да я слагат под въпрос. След това те му оказвали напън за отстъпки, пазарели се с него и така нататък

Когато давате такива знаци на хората с интонацията си, те ви одобряват по-сериозно и имат вяра в това, което имате да кажете.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР