Понеже в последните дни чувам неверни твърдения, че правителството има

...
Понеже в последните дни чувам неверни твърдения, че правителството има
Коментари Харесай

Петков след срещата с Вархеи: Имаме три изисквания, за да има прогрес по темата Северна Македония

Понеже в последните дни слушам погрешни изказвания, че държавното управление има две външни политики, желая ясно да заявя, че България има три ясни условия, с цел да има напредък по тематиката за Северна Македония. Това разгласи министър председателят Кирил Петков след среща с Оливер Вархеи, представен от Нова телевизия.

„ Първо - съблюдаване на рамковата позиция, която беше призната от българския парламент. Включване на българите в Северна Македония в конституцията на РСМ, с цел да бъдат предпазени техните права. И три - Договорът за добросъседство да се извършва. Просто и ясно”, акцентира министър-председателят.

" Аз ясно заявих, че както преди - по този начин и в този момент, това са трите условия, за които постоянно сме говорили. Когато някой прави едностранни подправени вести или се пробва да направи политически дивиденти на гърба на тази тематика, дано да застане с индивида, който му е споделил това, и да каже какво тъкмо е имал предвид”, акцентира Петков.

С Вархеи той уточни, че е имал градивен разговор. Заедно работят, с цел да се види дали е допустимо Европейски Съюз да бъде поръчител за тези три условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР