Понеделник е денят на осъзнаването. Във вторник вече трябва да

...
Понеделник е денят на осъзнаването. Във вторник вече трябва да
Коментари Харесай

Гарелов: Вероятно ”Има такъв народ” ще състави правителство

Понеделник е денят на осъзнаването. Във вторник към този момент би трябвало да имаме ясни декларирани планове на тези, които ще сформират държавно управление. Вероятно това ще бъде ”Има подобен народ “. Мълчанието на Слави Трифонов би трябвало да завърши. Това съобщи журналистът Иван Гарелов.
Според него в деня след изборите би трябвало да се постави едно ново начало.

" Не би трябвало да се губи самодейността и още първите дни след изборите би трябвало да се излезе с ясни решения. Те би трябвало да са към този момент в джоба на политиците “, сподели " Мистър Панорама “ за БГНЕС.

За намиране на решение той разчита доста и на президента Румен Радев. " Очевидно е, че той е стопанин на ситуацията сега. Това проличава най-много от състава и дейностите на служебното държавно управление. Предполагам, че този надзор над развиването на нещата ще се резервира “, съобщи Гарелов.

Той счита, че моделът на служебното държавно управление би трябвало да се резервира.

" Това значи в бъдещия кабинет да има и специалисти, и умерени представители на политиката, само че умерени, одобрявани и останалите партии. Този кабинет би трябвало да бъде формиран от трите партии на митинга. Но това не значи, че те имат идентични, изгладени връзки, в противен случай всеки ще има своите искания. Слави Трифонов ще има претенциите, че е спечелил изборите, " Демократична България “ – че е с максимален политически опит, тъй като някои от техните водачи даже са били в държавните управления на Бойко Борисов ".

" Изправи се! Мутри вън! “ ще кажат, че са били най-активни на митингите. Те имат няколко амбициозни дами, които ще желаят да заемат своето място в новите структури на властта “, съобщи Гарелов и разкри, че в първите дни на идната седмица ще има огромно изявление с водача на " ИТН “ Слави Трифонов.

Някои от министрите в настоящия длъжностен кабинет би трябвало да останат и в новото държавно управление.

" Ще има и нови, ще има и изненади. А най-важната изненада е кой ще бъде министър председател, нали по този начин – ние нямаме още изясненост, само че мисля, че ще се обясни и това и до вторник “, съобщи " Мистър Панорама “. Той не изключи бъдещото държавно управление да има дълъг живот. Още повече, че идват и президентски избори.

Според него бъдещият министър председател би трябвало да бъде непартийна фигура.

" Непартийна, почитан специалист, уважавана персона. Много одобрявам ген. Стефан Янев – виждате каква непоклатимост излъчва, каква убеденост, успокоение. Той внася това в тази разноцветност на служебното държавно управление, формирано от разнообразни характери, с които изобщо не скучаеш, държат обществото в напрежение, позволяват и огромни неточности, само че са амбициозни. Трябва да има една такава успокояваща фигура “, добави Гарелов.

Той вижда бъдещето на ГЕРБ без Бойко Борисов.

" Те към този момент са наясно с това и той също е неразбираемо. Не одобрявам публикуваната теза, че без Борисов, няма да има ГЕРБ. Там има много способни хора. Те са в положение да образуват ядро и тази партия да продължи да съществува и да се развива в опозиционна конюнктура “, съобщи Гарелов.

Ако технократското звено в ГЕРБ, в лицето на хора като Томислав Дончев, вземе връх, а не финансовото, което ръководеше далаверите, те биха могли да основат една естествена партия, уверен е журналистът.

Според него огромният проблем на българската публицистика е в нейната комерсиализация и че е станала част от апарата.

" Виждате какъв брой мъчно взимат завоя някои в този момент, тъй като не знаят какво ще се случи, не са сигурни. А те крепяха предходното ръководство в името на запазването на своя метод на живот “, означи той.

По отношение на взаимоотношенията сред България и районен съд Македония Иван Гарелов сподели, че България би трябвало да имаме една ясна и изразена позиция. " Трябва да изработим дълготрайни цели и да ги реализираме последователно без да ги променяме и да лавираме “, сподели той и даде за образец Гърция. Там без значение коя партия е на власт, постоянно имат една линия във връзка с техните национални ползи.

Гарелов отдаде заслуженото и на първия либерален президент Желю Желев за признаването на независимостта на Македония през 1991 година и да помогне за нейното интернационално самопризнание.

Настоящата обстановка връща Гарелов при започване на прехода през 1989-1990 година, когато имахме вяра по какъв начин ще се развие България и по какъв начин тя ще се трансформира в естествена страна.

" В момента не става дума за промяната на една власт с друга, а за промяната на един модел на ръководство на страната, до който я докарахме за последните 30 години. Трябва да се изкорени практиката страната да ограбва хората и да работи като някакъв мутренско-милиционерски холдинг “, сподели журналистът.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР