Понеделник, 3 септември Каракачанов се появил на срещата на лидерите

...
Понеделник, 3 септември Каракачанов се появил на срещата на лидерите
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 3 септември
 Из делниците на един вманиачен (20-24 август)  Из делниците на един вманиачен (13-17 август)
Каракачанов се появил на срещата на водачите от ръководещата коалиция със синя каска на главата. Мисля, че даже човек, доста по-благоразположен от нас, не би споделил, че му отива. Направо е като Швейк. От всякъде струи неовладяна просветеност.

 Не можах да намеря фотографията на Каракачанов, само че доста приличаше на тази. (Сн. Петър Генчев)

Гледаме фотографията и си мислим, че тя ни дава съображение да назовем военния министър глупак. Но ние няма да го създадем. Не и единствено на съображение на тази фотография. Защото имаме още хиляди мотиви и аргументи. Така че ще си го назовем глупак на основата на една премислена и аргументирана преценка. Ние не хвърляме думи по вятъра, щото вятърът от време на време се обръща…

Във ФБ се появиха апели, всеки, който има контакт с военния министър, да го уведоми, че той е боен министър, а не кралски шут.

Шут? Един неосъществен Риголето! Ама не! Защото, както ми споделиха, че бил споделил Сервантес, „ Ролята на шута не би трябвало да се играе от простак. “ Историята го потвърждава. Например Трибуле, който бил велможа шут на френските крале Людовик XII и Франциск I, бил прочут със своя разсъдък и духовитост. Обезсмъртен е от Виктор Юго, Франсоа Рабле, първообраз е на Риголето от едноименната опера на Верди…

Та никакъв шут не е Каракачанов. Обикновен палячо!

Само той да е… Лидерите на обединението до един наподобяват на пораснали ученици на учебно заведение за деца със специфични потребности. С тази разлика, че с изключение на тежки душевен увреждания, тези хора имат и изключително тежки морални малформации.
Оня ден Атлантическият съвет в България излезе с остра позиция против държавното управление и особено против министър Каракачанов: „ Вече съвсем 30 година, откогато Съюз на съветските социалистически републики не съществува и съвсем 15 година, откогато България е в НАТО, БА продължава да разчита за ремонта и поддръжката на остарялото си и несъвместимо с НАТО оръжие на страна, която във военната си теория намерено сочи Алианса, а с него и България, като противник. “

И с съображение беснеят атлантиците. Само в границите на една година страната ни ще заплати на Русия над 230 млн. лева за ремонт на СУ-25, МиГ 29 и хеликоптерите Ми 17 и Ми 24.

Прав беше Тръмп да се развика на Меркел, че, до момента в който Съединени американски щати устоят НАТО, с цел да пази Европа, тя купува газ от Русия и налива милиарди в съветската стопанска система. Обаче нашият случай е още по-тежък. Щото ние пък подкрепяме военната им промишленост! И то не е щото патриотите са русофили, не! То е съвсем единомислещо единодушие на целия ни политически хайлайф.
Доказателства? Сборището на русофилите на бент. „ Копринка “ в събота. 14 000 души отишли на ичка си майна кой с автобус, кой с микробус, кой с кола… Сред присъстващите е и ръководителят на групата за другарство с Русия в Народно събрание Красимир Велчев от ГЕРБ. Специално одобрение до сборището изпратил президентът Радев. Има си хас. Жената на шефа на кабинета му Иво Христов (непрофесора) прави уеб страницата на русофилите. И самият Христов до неотдавна се подвизаваше в тези среди. Приветствие до сборището отправили също Корнелия Нинова (естествено) министър председателят Бойко Борисов (неестествено) и губернаторът на Република Крим Сергей Аксьонов (неудачно). Сред спонсорите на сборището била и община Казанлък с кметица от ГЕРБ, а също МЗХГ и ДАГ. И по този начин постепенно и незабелязано сборището на бент. „ Копринка “ си прераства в едно съществено мероприятие с държавно присъединяване!

Данчо Мичев, новият основен редактор на „ Дума “, който Нинова си изписа чак от Англия, към този момент е тук. Бях ви заречен, че в случай че той оглави аления орган, ще ви опиша по какъв начин този левент стана прочут в някои тесни среди като Данчо Херкулеса. Но ще остане за идващия път. Сега единствено ще отбележим, че Нинова настойчиво се обкръжава с млади кариеристчета. Може би, с изключение на прелестно, го намира и безвредно. Но не бих се учудил някой ден да остане сюрпризирана.

Вторник, 4 септември

Веждито дръпна една тирада в Народното събрание, с която напряко засенчи Цецерон. Ядосан е, че Нинова назова ГЕРБ тайфа крадци и ѝ отговори от името на цялата тайфа. Но тъй като никой не е по-голям от егото си, речта на Вежди бързо прерасна в подчертаване на персоналните му триумфи: „ Аз като част от това ръководство ви рапортувам: (Изброява неизброимите си триумфи...) Всичко това, сътрудници, го направихме екипът ми и аз, Вежди Рашидов, единствено за 7 година Само за 7 година! А вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си вършиме фотосесии с тъгите на хората. (Бурни ръкопляскания, преминаващи тук-там в аплодисменти.) Можехте да засадите най-малко едно дърво, което щеше да бъде по-полезно за българската страна. “

Тука Веждичката звучи напряко като дедо Вазов. Той по този начин викаше на социалистите: " Господа, сейте гори! По ще сте потребни за България, в случай че отгледате през живота си пет уврата дъбов лес, в сравнение с с море заучени изречения... "

Ей, майтапя се. Никога не може да има нищо общо сред Вазов и Вежди. Че той Вежди неотдавна научи къде е роден Вазов, преди няколко години. " Аз дори се изненадах, не знаех, че Иван Вазов е роден в Карлово... " Артистът Христо Мутафчиев го поправя: „ Сопот, Сопот… ” Вежди замазва: " Е, от района. Аз не ги разделям на Карлово и на т`ва ".

Истинското ми мнение е, че никой министър на културата в цялата българска история не е внесъл толкоз некултурие в културата, колкото Веждито. Чувал съм да шушукат гербери, че Борисов тествал прословутата си фраза първо върху него: „ Ти си елементарен и аз съм елементарен, по тази причина се разбираме! “ И видял че работи.

И в този момент ще го създадат и учен. Акад. Вежди Рашидов!

Загиваме, братя! В интелектуално отношение загиваме! Всъщност, във всяко отношение загиваме.

Секунда внимание и на самия Цецерон, да не се обиди: „ Есенната парламентарна сесия се открива при добра ситуативност на България в Европа. “

А доктор Филипов видя неприятна ситуативност на себе си в страната на Цецерон… Но нищо не може да се направи! Напреде бездна, назаде вълци! Нинова заплаши, че Българска социалистическа партия напуща Народното събрание. Ще оставят двайсетина депутати да отстояват партините позиции в събранието. Боже, те всичките не съумяха една позиция да отстоят, та некой ще им бръсне 20-тях забравени цървула… Истинската опасност обаче е в това, че останалите ще слизат измежду народа. Пак!

" Тръгваме към вас, не желаеме гласовете ви за Българска социалистическа партия. Имаме потребност от националната ви сила, от българщината, от грижата ви за семейство, за жанр и отечество… "

Елате, бе, елате! Само ще помоля измежду мен да пристигна Теодора Халачева! Да не ми пратите Иво Христов, че резултатът ще бъде противоположен! И Елена Йончева не пращайте. Ако желаете да получа посланието, пратете го по Халачева.

А стига към този момент! Измислете нещо ново! Например поканете народа при вас, да пояде и той малко чер хайвер с шампанско! Да, да…

Знаете ли какво, братя? Предлагам като дойдат, ние да създадем като Хаджи Генчо, по кое време момиченцето на Стоимен Таралеша му желае сушени кайсийки, че на майка му й се прияли:

- А за какво ме не повикахте, когато заклахте жълтия мисир, който бяхте отхранили с орехи? А? Вие го бяхте заклали в това време, когато ви докараха аленото вино. Помня аз... Заборавихте да ме повикате... Я кажи ти дяду си хаджию: когато вие заколите сурата свиня, то щете ли да повикате и дяда си хаджия да я поопита, или не? А? Аз обичам свинския кебап... ”
- Добре, дядо хаджия, ние ще да те повикаме да поядеш кебапец...

- Ха, ха, ха, ще да те повикаме! Всичките хора по този начин споделят, когато им трябват кайсийки, а като ги вземат, то и заборавят дяда си хаджия… ”

Заборавят, заборавят…

Ей, господа, правилно, че ситуацията по никакъв начин не е розово, само че не си въобразявайте, че е алено!

" Трейс груп холд " със незабравим растеж на облагата, оповестява investor.bg. - Трейс груп холд " АД регистрира 263% растеж на неконсолидираната облага за първото полугодие на 2018 година по отношение на същия интервал на предходната година, демонстрира докладът, оповестен посредством БФБ към 30 юли… Ключът обаче е в консолидирания доклад, който ще бъде разгласен след месец. Традиционно по-голямата част от приходите на холдинга са в дъщерните сдружения. “

Така че подгответе се за още по-големи подвизи.

Трябваше да сложа подвизи в кавички. Защото става известно същите юнаци ремонтират бул. „ Васил Левски “ в столицата. И оня ден, при един приблизително мощен дъжд, улицата се завирила. Подвизи ще чакаме и от реконструкцията на бул. " България " …
Между другото, отчет на специалисти от Института по пътна сигурност разказва дълга серия от неточности и пропуски по шосето край Своге, където стана адската злополука - от плана и асфалта до знаците и мантинелите. Казано в резюме, едно нещо не е направено като хората.

Сряда, 5 септември

За арестите на олигарсите няма да се изричам, до момента в който не схвана кой и какво желае да им вземе. Чувам единствено клюки – на Ветко му желали хотел „ Маринела “, Маджо си го бил харесал. Не е невероятно, цацаратурата работи по поръчка. Между другото, „ Сега “ писа, че, когато Гешев наследи Цацаров на поста, цацаратурата щяла да се прекръсти на гешевтура. Но съгласно нас, то ще е единствено официално, всъщност преходът е осъществен.

Премиерът Борисов вика: " За работата, която правя и отговорността, която носа, няма такава заплата, която би ме удовлетворила… "

Така е. И множеството българи сме по този начин. Но, дето се вика, да пази Господ човек да седи на едната заплата единствено. От остарели хора сме чувал, че никой не може да ти даде толкоз, колкото самичък можеш да си вземеш. Щото различен като ти дава, все му се свиди. А самичък като си даваш в никакъв случай не ти се свиди. Милиард можеш да си дадеш и отново няма да ти се свиди. Така се приказва измежду елементарния народ. Даже не за един милиард единствено, а за няколко милиарда. То по тази причина се споделя „ елементарния народ “. Както и да е. Искахме да кажем, че единствено когато си дава самичък, човек може да си даде до степен, която го удовлетворява.

Актрисата Гуинет Полтроу ще заплати $145 хиляди в извънсъдебно съглашение, тъй като излъгала за резултата на продаваните от нея нефритени вагинални яйца. На уеб страницата си Goop Гуинет рекламирала тези яйца като доста потребни за балансиране на хормоните, контролиране на цикъла, предотвратяване от маточен пролапс, превъзмогване на инконтиненцията… И им желае по 55 до 66 $ според от размера.

Обаче се намерили завистници, които пък намерили доктори, които да оспорят резултата на яйцата. Нямало по какъв начин носенето на яйце във вагината да контролира хормоните. И се стигнало до съд.

Обаче Гуинет предлага и други забавни артикули с изключение на нефритените вагинални яйца. Като да вземем за пример репелент за душевен вампири, който коства only $27! (Пенсиите, а?! Това е единствено за вас, а? Срещу, желаех да кажа…) Съдържал розова вода, масла от розмарин, лавандула, елексири от скъпоценни камъни и заредени с рейки кристали. Последните не бих могъл да ви ги обясня нито в този момент, нито по-късно.
Както сме казвал и различен път, все някой би трябвало да прибира непотребните пари на леваците. Що да не е Гуинет?! Така, де, не е ли по този начин.

За другите изгоди не сме способен, само че съгласно нас е несъмнено, че носенето на яйцата радикално трансформира походката на дамата и тя стартира да ситни като японка. Мисля, че ще се съгласите, че жена с три яйца във вагината върви друго от жена без три яйца. Най-малкото от боязън да не ѝ изпадне инвестицията.

Но извънсъдебното съглашение, с изключение на, че и постанова солидна санкция, също по този начин ѝ не разрешава в бъдеще да популяризира успеваемостта на продуктите си без да показа почтени за доверие научни доказателства.

Ех, да можеше някак си и ние да накараме Борисов до показа доказателства за резултата от работата, която върши…Но мисля, че няма да може. От къде ще ги откри?!

Четвъртък, 6 септември

И отново ще кажа: Мамка им недоубита на комунягите! Като ви опиша, ще извините грубостта ми. Червените безродници в Златица тържествено отбелязали рождения ден на комуниста Вълко Червенков, вместо да празнуват Съединението! Червенков, една от най-мрачните фигури, отговорни за налагането на сталинския гнет в България, който без пресилване може да бъде наименуван и всеобщ палач, е роден на 6 септември 1900 година в Златица. Що за извратена персона е, може да ви подскаже и единствено елементарният факт, че беше въвел налог и върху млякото от воловете.

И се изтъпанили на този най-български празник посред Златица кметицата, локалната шефка на Българска социалистическа партия, депутатът Лалко Кирилов и чели тържествени слова за Червенков, сложили венци. Покрай другото разбираме, че преди две години в Златица тихомълком са издигнали бюст-паметник на Червенков.

И всичко това макар настоящия, пардон, съществуващия у нас закон, обявяващ комунистическия режим за незаконен.

Ако би трябвало да се чества нещо, то това е 17 април. Защото на тази дата през 1956 година Червенков е свален от поста ген. секретар. Др. Живков, тогава Първи секретар на Българска комунистическа партия, отстрани длъжността Генерален секретар. Първият стана първи, щото до тогава беше втори. И като мина време, та се позабрави, през 1981 година, правешкият шмекер върна длъжността Генерален, само че към този момент за себе си.
Ако си спомняте, сходен номер извъртя и други Станишев.

Като млад партиен водач и министър председател той се стремеше да се еманципира от двамата Руменовци. И през 2007 година закри зам.-председателските постове в Българска социалистическа партия. Щото те не му бяха тъкмо заместници, ами малко нещо регенти. И след две години отново ги възвърне, само че към този момент с други фрагменти.

Друго си е като се познава политическата традиция и просвета на партията.

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова от Българска социалистическа партия, дружно със брачна половинка си доктор Андрей Йотов, е била измежду формалните посетители на тържеството по случай 52-ия рожден на Миньо Стайков, който беше задържан и към този момент има повдигнато обвиняване.

Там, естествено, е бил и Ветко Арабаджиев, по това време сват на Миньо. Присъствали и други висши функционери на Българска социалистическа партия, като да вземем за пример Румен Овчаров, Министерство на вътрешните работи шефът от кабинета на Станишев Камен Пенков и т.н. 

Информацията и фотосите са на организация ПИК и малко намирисва на поръчка. Целта очевидно е да се внуши, че Миньо е непосредствен до Българска социалистическа партия. Разбира се, той е прочут като спонсор на Българска социалистическа партия, само че това никога не значи, че не е давал и на ГЕРБ. Зер по този начин ще го остави някой 10 години да си разиграва коня…
Не, бандитите ни са надпартийни, национални. И това е известно на всички. Та не мисля, че такава конспирация ще хване дикиш.
Петък, 7 септември
Не сме единомислещ дали да вземаме отношение по новия клип на Азис. От една страна по никакъв начин не ни се желае да се набутваме сред шамарите! Пък и не изгледахме целия клип. От край време не понасяме Азис да вие като вързана овчарка. Но доста хора, интелигентни хора, се заикват по това, че клипът имал „ идея “. Аууууу! Кауза! Демек, ангажирана ария, Ален мак уединен нейде в зелената равнища на чалгата… Кауза! Ако и като текст, и като музика да си остава вулгарна чалга!
Хей, не го ли познахте? Много бързо забравихте вулгарните му провокации! Панаирите със брачна половинка му Китаеца, голият му гъз тъкмо до паметника на Апостола! То не бяха изкуствени цици, то не беше увеличаване на пениса… А помните ли, че по едно време заяви, че готви клип, в който ще се съвокуплява с папата? Светият отец щял да е в дейна позиция. Що по този начин, бе, братя идиоти?! Що толкоз малко помните? Ако ви харесва да се вършиме на маймуни, не желая да ви преча.
Още като се появи Азис, доктор Филипов означи, че комбинацията циганин-гей е доста печеливша. По-добра от нея е единствено евреин-гей, само че евреин се става мъчно.
 Sex transit... Азис към този момент не е хомосексуалист! Азис е джендър, такава е повелята на времето. И съм податлив да приема думите на Драго Симеонов, че Манева + Азис ви е отмъщението, че не приехте Истанбулската конвенция…
Това е същата перверзия, като на Дилов, един от първите идеолози на чалгата у нас, който разправяше, че с парите, изкарани от чалгата, неговата компания (БМК) издала " Вариациите Голдберг " за арфа. Порноиндустрията отчислява част от облагите си за клиниката по хименопластика!
Кауза. Дрън-дрън!
А дали Цветана Манева е повярвала във въпросната идея, няма да мисля. Страхувам се да не стигна до някои заключения, които да я наредят някъде край бай Антон Дончев. Уморих се от разочарования.
Съжалявам. Много скърбя. Прав е Далчев!

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР