Понеделник, 18 юниВ събота премиерът Борисов открил обновената сграда на

...
Понеделник, 18 юниВ събота премиерът Борисов открил обновената сграда на
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 18 юни
В събота министър председателят Борисов разкрил обновената постройка на пожарната в Поморие. В речта си към локалните огнеборци рекъл: „ Нямате равни! В такава хуманна работа като пожарникарите, повече са единствено лекарите. Всички бягат от пожара, животните бягат от огъня, ние вътре в него... “
Горди думи, от които излиза, че тулумбаджиите са надалеч по-умни от животните. Или излиза назад? Всъщност, противоречиво е.
Подканен от угодлив компаньон, Борисов разказал за един собствен подвиг, който, заради вродената му невзискателност, до момента е останал загадка. Ще изтъквам, няма да го разказвам отново. То аз и не мога, де…
„ Сградата на Светия синод гори... Много огромен пожар беше, Светият синод съвсем целият изгоря. Имах няколко доста положителни пожарникари. На първо място Васил Стоев… здрав, хубав пожарникар. Или трае, или не приказва, подобен човек беше. Вървим с него по една греда, аз пред него, той зад мен... и ме хванал за колана и споделя: " Взводен, ще паднем, ще се пребием, високо е! " Викам: " Васо, тук сме в Божията къща. Господ над нас, няма ужасно! " И както си приказваме, че няма ужасно, от горната страна като поддаде… Отгоре падаме, през един етаж, втори етаж и падаме на патриарха в кабинета. Аз падам на кожения диван по тил, а Васо - пада до мен и от апарата си чупи четири ребра… После патриархът ни даде по една библия, лично… “
Представяте ли си?! Като нищо е можел да загине! И тогава историята на България щеше да е друга. Не споделям по-лоша или по-добра. Просто друга.
Много ме впечатли по какъв начин е описал сътрудника си Васо: „ или трае или не приказва “. Това имах поради, като споделих, че не бих могъл да го преразкажа.
Йордан Йорданов, нуклеарен специалист и някогашен шеф на АЕЦ " Козлодуй ", вика: „ Технологията, която е планувано да се употребява за АЕЦ " Белене ", е от предишния век… от времето на парните локомотиви... Хората към този момент направиха реактори на бързи неутрони и дребни модулни реактори. Ние ще посрещнем новия век с парни локомотиви, нагледно казано. “
Така излиза. Добрата вест е, че съгласно Йорданов „ в никакъв случай няма да има АЕЦ „ Белене “.
Карбовски написал на уеб страницата си учтиво послание към зам.-мин. Росица Димитрова: „ Върни парите, кучко! “
Яко, а? Лично ние заобикаляме подобен език, с изключение на когато караме. Но даже и тогава не споделяме кучка, а най-вече овца или мисирка за водачките на МПС и крава за пешеходките. Но кучка - в никакъв случай!
Казаха ми, че госпожата щяла да подаде оставка. И също по този начин ми споделиха, че с тази оставка се прикрива спекулация за милиони със самолетни билети на някой си много наш човек.
Обаче за това л… шефа на синдиката „ Подкрепа “ въобще няма да си сортирам думите. Тази страна се изпълни със самозабравили се тъпанари! Изкара митингите на майките на децата с увреждания надали не платени. И им крещеше истерично: „ Престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко. Да, да, засрамете се! Сериозно го приказвам. Това, което вършите с вашите деца е безчовечно. "
Дано от горната страна му се въздаде заслуженото…

 За Славея, дъщерята на Наско Сираков и Илиана Раева няма да взема отношение. От татко футболист и майка гимнастичка толкоз. Обърнете внимание! Не споделям какъв брой е, а единствено че е толкоз!

Вторник, 19 юни
Саманта, секс роботът с изкуствен интелект, за който ви информирахме лани, към този момент се е научила да отхвърля секс, в случай че я боли глава или нещо не е в въодушевление, написа „ Мирър “.
Засега Саманта към момента е единствено първообраз, само че се чака до края на годината да се появи на пазара на цена 3600 паунда. Никак няма да е от евтините дами Саманта! Цифра си е, само че против това получаваш жена, която е като Ева - няма майка, която на теб да ти е тъща, няма рода от село, която да ти се влачи през ден. И постоянно е на линия, няма неразположения, няма мрънкане… И за разлика от естествения разсъдък, който множеството имаме у дома, в никакъв случай няма да те сезира в кулминационния миг: „ Иване, таванът е за боядисване… ”
Изобщо момата е по този начин конструирана, че може да направи всичко належащо за вас. Може да направи даже и неща, които не са ви нужни. Като да вземем за пример да беседва с вас на метафизичен тематики. Когато лани излезе известието за качествата на Саманта, ние написахме: „ Това е перверзно! Правите секс със Саманта, а тя ви приказва като Цочо Бояджиев, за Августин и Декарт и основанията на модерната просвета. Или като Калин Янакиев - Философски опити върху самотата и вярата. Не знам, то мъже всякакви, само че, в случай че ще е кукла, най-вече да споделя „ Ох, мамо “ и „ Ах, мамо “.

 „ Полегнала е Тодора “ за всички, които я пожелаха… “

Тогава още не знаехме, че това, че Саманта приказва, надалеч не е най-страшното. Сега научаваме, че тя е направена при цялостно съблюдаване на Истанбулската спогодба. Била фрашкана със датчици, които разпознавали нападателно или неуважително допиране. Разбирате ли защо става „ на въпрос “?! Ще дадете 3600 паунда и няма да имате право да я плеснете по задника. А, в случай че настоявате да го извършите, тя ще си кръстоса краката и ще ви откаже насладите на своя… условно пол. 

А пък екип учени от Масачузетския софтуерен институт създали робот-психопат. И го кръстили Норман Бейтс, на името на основния воин от шедьовъра на Хичкок " Психо ". Учените викат, че задачата им била да се притегли публичното внимание върху възможни рискове, свързани с изкуствения разсъдък, само че аз не бих се заклел, че е тъкмо по този начин. Учените не постоянно знаят какво търсят и не всеки път намират това, което търсят. Да не кажа в никакъв случай. Затова един пич викаше, че първите думи на откривателите на са „ Еврика “, а „ Е… майката! “ Всъщност, той споделя, че са „ Не може да бъде “, само че доктор Филипов, посредством самонаблюдение в обстановки, сходни на откривателските, е стигнал до извода, че в подобен миг на човек не му е до това да си сортира думите.
Изкуственият разсъдък Норман бил " захранен " само с изображения на хора, които са пред прага на гибелта. След това му били показани изображения на мастилени петна от теста на Роршах. И се открило, че петна, в които „ естествените “ изкуствени интелекти виждат група птици, седящи на върха на клон, при Норман изглеждали като човек, малтретиран на електрическия стол.
И тук се сещам за един автентичен случай, който е доста назидателен. Един Перко Наумов отишъл на психиатър. И оня му посочил едно от мастилените петна на Роршах и го попитал какво вижда. Перко рекъл вагина. Оня му демонстрира друго леке, той отново вагина. Трето, четвърто – все вагина. По едно време на Перко взело да му писва: А, бе, докторе, ти да не си полов фанатик, бе?!
Та и Норман по този начин. Обучен със гибел и страдалчество, той вижда гибел и страдалчество, където и да огледа. Социологът от Оксфорд Ники Филипс обръща внимание, че резултатите от Норман са показателни и за хората. Когато непрестанно гледаме принуждение, ние последователно привикваме с него и незабелязано започваме да го одобряваме. Помислете си за децата, които по през целия ден гледат страхотии по тв приемника или водят кървави борби във виртуалните бойни полета…
Ох, то на тия от вас, които могат да мислят, децата им не гледат.
Сряда, 20 юни
Кравата Пенка е на път да засенчи дори Стоичков. „ Представители от Европарламента отиват на крайници при Пенка “, написа флагманът на медийния империалист „ Монитор “. Как се не отучиха от тази малоумен образец „ отиват на крайници “! Гаче ли може да иде на ръце, или на глава. Разбира се, има обособени случаи, когато е вярно да се натърти, че някой е отишъл на крайници, изключително, в случай че се е очаквало да отиде на колене и лакти. Ако обърнахте внимание, никой не сподели, че Борисов е „ отишъл на крайници “ при Путин.
Та притежателят на Пенка Иван Харалампиев оповестява, че му се обадили от името на евродепутати, които желали да дойдат на място да се срещнат с Пенка и да се убедят с очите и ушите си, че всичко, което се писа за нейните премеждия е истина. От Германия пък му се обадили и поискали банкова сметка, по която да преведат пари целево за издръжката на Пенка. Отделно ката ден Иван получавал предложения от хора от разнообразни краища на България с оферти да закупят кравата на двойна и тройна цена, с цел да притеглят туристи. Обаче Иван не я продава: „ Не всичко е пари, споделя, при мен водещото е любовта към животните. “
Сега се сещам. Разказвал ли съм ви оня автентичен случай, за един собственик на крава, който седял в кръчмата, пиел ракия след ракия и кахърно повтарял: „ Някои работи не могат да бъдат обяснени… “ Не съм ли? Е, и в този момент няма да ви го разкажа…
Но ще ви опиша за един фактически автентичен случай. Директорката на главно учебно заведение " Г.С. Раковски " в несебърското село Оризаре Красимира Стоянова-Иванова била уволнена по неотложност. По случай 38-я си рожден ден госпожата си поръчала торта, на която вместо свещички е турен един член, пенис по народному. И се снимала по какъв начин духа свещичката/пенис.
 Туземците били потресени. Чудели се по какъв начин да изясняват фотографията на децата си. Вулгарно било. Тия па! А помните ли когато ГЕРБ подариха на Борисов торта с автомагистрала на нея? И същински валяк с валякчията! И то не беше вулгарно?! Всеки с фантазиите си! Какво може да направи една даскалка в някакво задръстено село, с изключение на да си го поръча на торта?!
Това се случило преди месец, само че фотографията се появила в този момент, тъй като в този момент се организират състезанията за директории очевидно някой от приятелите ѝ, който е ял от тортата, си е харесал директорския ѝ пост.
Понеже загатнах нагоре „ Монитор “, та да ви кажа, че вървят клюки, че тоя вестник щял да престане да излиза на хартия. И „ Политика “ също. Щели да стават уеб сайтове. Само „ Телеграф “ щял да остане вестник. Извинете, „ вестник “.
Четвъртък, 21 юни
Ако Пилат стане от гроба да види днешните ни политици, напряко ще се възхити от умеенето им да си умиват ръцете. Понеже няма по какъв начин да откажат предлагането на Валери Симеонов за ограничението на рекламата на хазарта, депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия в комисията по бюджет и финанси решили да го пратят в Европейска комисия за нотификация. От финансовото министерство им дали мнение, че сякаш имало евродиректива, която задължава кабинета да съгласува всеки план, обвързван с осъществяването на някакъв европейски правилник. Дрън-дрън, та пляс. Щото правилник за хазарта няма. Обаче на процедура по този начин ограничението на рекламата на хазарта се отсрочва за безкрайно време. Мартин Еванджелиста припомня, че същия номер е бил прибавен при предлагането за въвеждането на измервателни уреди за производителите на алкохол и цигари. Резултатът е, че повече от три години уреди няма, т.е. истински надзор няма.
Валери Симеонов вика, че ставало дума за мощни финансови ползи: " В едно изречение мога да ги дефинира като три милиарда ползи. "
Всъщност, малко повече са, 3.5 милиарда ползи. Така най-малко ги пресметна Безлов от ЦИД. Срещу такива ползи освен Валери, само че и Борисов е безпомощен. Както виждате, целият парламент е напазаруван. Само една мощ може да пребори огромните пари – още по-големите пари. Всъщност, казусът май е тъкмо подобен. Чу се, че зад предлагането на Валери в действителност се криел Пеефски.
Малария Велева пуснала на уеб страницата си изявление с ясновидката Зеви, която напълно съществено е показана като „ една от най-силните ясновидки у нас “. За да види бъдещето на един човек, на врачката ѝ било задоволително да му знае първото име и името на майка му. „ Тогава предишното и бъдещето минават през очите на ясновидката като кинолента… “
И като изгледала лентата на Бойко (с майка Венета), Зеви рекла: „ Няма да падне от власт. Никой не може да му вземе, това, което му е обещано при раждането му. Ако той желае да продължи напред, ще продължи. Ако желае да се откаже, той самичък ще го направи. “
А на въпроса има ли жена до него, Зеви дава отговор, че не бил останал на… Извинете, не бил оставал без жена, само че бил доста предпазлив, по тази причина не се знаело нищо за персоналния му живот.
Изключително предпазлив. Даже си спомняме, че във връзка тази негова поверителност сме писал: „ Борисов е от тези чисти българи, за които, в случай че не се похвалиш, все едно не си правил секс… За тях хваленето е нещо като пост коитус… “ За половите триумфи на премиера знае не повече от половината София. В смисъл, че половината София знае от него. Другата половин научава опосредствано от първата половина…
Някъде прочетох, че лъжата представлявала изкривяване на действителността на излъгания. Ако това е по този начин, тогава истината пък е изкривяване на личната ти реалност. Честно, не ви неистина. Опитайте се да казвате истината и единствено истината и ще видите по какъв начин ще ви се преебе цялата реалност...
Както и да е. Друго желаех да кажа. Колегите от „ Капитал “ ревизирали обстоятелствата и се оказва, че историята с гасенето на пожара в синода май не е тъкмо както я описа Борисов. На първо място никой не помни да е имало подобен огромен пожар в синода през 80-те години. Доц. доктор Христо Темелски си спомнил за едно пожарче от това време, само че то било малко пожарче, за проваляне сред етажите било неуместно да се приказва. Пожар имало и при започване на 90-те години, само че тогава Борисов към този момент е отвън системата.
Явно Борисов смесва два или повече описа, а може да са и митове. Но това няма по какъв начин да се откри. Защото тези, които знаят, са от вида на Васо - или траят, или не говорят…



Борисов е митоман и това към този момент не е загадка по света и у нас. Но към митоманията на Борисов би трябвало да се подхожда научно. Защото тя е комплициран феномен, разказите му са конструкт, доста по-сложен от елементарната неистина. Борисов основава симулакруми, в случай че ми позволите да употребявам това разбиране на Бодрияр. Демек, основава „ действителности ”, които нямат битийни учредения.
И знаете ли какво е най-странното? Че на Борисов не му пораства носът, нито ушите, нито пък краката му стават по-къси. А още по-странното е, че тези, които го слушат и му имат вяра, не се трансформират в магарета. Но това евентуално се случва единствено в приказките…
Всъщност, дали в действителност не се трансформират?
Като споделих, че Борисов основава симулакруми, та незабавно ще се поддържа с свеж образец. При откриването на първия Пловдивски стопански конгрес цялостен час се разхвалвал пред присъстващите предприемачи, измежду които имало и чужденци, само че, за злощастие, имало и българи. Идеални сме за вложителите, рекъл, 10% плосък налог и 20% ДДС…
Да, идеални сме, само че доста ловко го прикриваме! И те не могат да схванат и по тази причина не идва.
А за инфраструктурната ни идеалност да не приказваме: " Опитайте се да си визиите по какъв начин от Пловдив през " Струма " отивате до Солун за часове. Прекрасни места за вложители има, да се развиват цехове, туризъм, естествени запаси и енергийната сфера. Пренос на ток, транспорт на газ. Какво повече би желал бизнесът? "
Лигльовци! Наистина, какво повече желаят! Всичко им е осигурила властта и те освен че не идват, ами си и отиват… И става малко като в една вулгарна песничка, която едно време майничките пееха: „ Густо, майна, Филибето, пред Тримона ички фраш… Пича една си имаше и тя си отиде… “ В превод към днешната реалност, вложителите ни са малко, само че за сметка на това и те си отиват…
Петък, 22 юни
Външната Захариева вика по тв приемника, че още с сключване на контракта за добросъседство с Македония лани сме защитили националния интерес. „ Нашият интерес е Македония да отвори нова страница, като се откаже от своите искания към историята, културата и идентичността… Не сме на път да признаем македонския език и македонската нация, на път сме да стартираме да честваме общата ни история… "
Олекна ми. Защото, в случай че си спомняте, лани по същото време разправяше, че щом сме признали страната, значи сме признали и езика. И ние си позволихме тогава да кажем, че госпожата, за жалост, е куха като водосток. Иначе все щеше да е подочула това-онова за събитията на 5 януари 1992 година и какво тъкмо сме признали. Слава Богу, в този момент можем да отчетем, че Захариева демонстрира податливост да се учи. Ама тя си сподели дамата, че отива в Министерство на външните работи да се учи.
Радослав Радев написа във Facebook: „ Като общество би трябвало да се гордеем с това, че на хора с тежки умствени недъзи, като част от лечението, е дадена опция да разясняват футболни срещи от международно състезание по националната телевизия. “
Малко е сгъстил краските, само че не доста. Обаче пък, въпреки това, ние на такива хора сме дали да ръководят страната! Вие представяте ли си Цветанов да разяснява мач? „ Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са значими и не са това, което се твърди. “ Извинявайте, само че нито един от коментиращите мачовете не е чак толкоз тъп!
Ами Болен Лидеров? Който продължава настойчиво да гони разсъдъка си накъм противоположната страна на интелекта?! Станал с белите мечки, с цел да сложи тъкмо в 4 часа сутринта цветя пред паметника на Съветската войска и да поседи почетен часовой, дружно с сътрудника си Чучелов… Щото нали в 4 часа сутринта на 22 юни Хитлер нападнал съдружника си Сталин.
 „ Крайно време е, вика Сидеров, да се признае ролята на Йосиф Сталин като общественик и главнокомандващ в успеха над Хитлеристка Германия... “
Е, няма по какъв начин да не сме горделив, че доста от дълго време сме сложили вярната диагноза на „ Атака “ – партия, създена на нервна почва.
Сидеров е новият Георги Димитров! Волен Тарабата! Патриот-интернационалист. След него нищо в региона на патриотизма към този момент не звучи необикновено.
Та крещя, че в случай че сме дали на хора с ментални и морални малформации да ръководят страната, нема що да търсим кусурите на спортните коментатори. Ми те са спортни и това ги оправдава значително.
Пенсиите, в неделя е Еньовден. На този ден Св. Еньо почвал да си кърпи кожуха, щото слънцето се обръща към този момент към зимата. Айде почвайте, че какъв брой има да кърпите. Защото, както обича да споделя доктор Филипов, че обичат да споделят казаците, зиме без кожух не е срамно, а е студено...

To be continued

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР