Понеделник, 15 октомвриПрезидент Плевнелиев: Заставам с името си зад F-16.

...
Понеделник, 15 октомвриПрезидент Плевнелиев: Заставам с името си зад F-16.
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 15 октомври
Президент Плевнелиев: „ Заставам с името си зад F-16. На източния фланг на НАТО има единствено F-16 и няма " Грипен. "
Името, да, името… Понякога да застанеш с името си значи да добавиш стойност, различен път – да отнемеш стойност. В съответния случай не мога да преценява.
Президент Радев: „ Аз приканвам и премиера, и министрите, и депутатите, да запазим радиомълчание, до момента в който тече работата на междуведомствената комисия. “
Пък FBF (фейсбук френд) вика, че „ имаме потребност не от радиомълчание, а от радевомълчание “.
Да ви кажа аз по какъв начин ги виждам работите с шума в ефира и радиомълчанието. Шумът се дефинира от размера, а мълчанието – от разпределението. Двете неща са свързани. Колкото по-голям – толкоз повече удовлетворени и, надлежно, по-голямо безмълвие. Тази договорка предполагаше цялостно безмълвие. Но пуста алчност…
Доказвам. Росен вика: „ Имам огромното терзание и съм съвсем сигурен, че за жалост следва България да вземе едно напълно неправилно решение в региона на самолетите. "
Понеже терзанията и съображенията на Росен не могат да са от професионално естество, то остава да са, сещате се. Разбира се той може да има и други съображения. Не всички съображения са в пари. Някои са в политически услуги, в длъжности…
На днешния ден преди 63 година е роден поетът Добромир Тонев:
След тебе злото диша като хрътка.
(Доброто е публично разбиране.)
Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
ти към този момент си комфортен за разпятие.
Ех, Ямбол, Ямбол… Как можа да възпиташ изискан стихотворец като Добри Тонев, и такива цървули, като Сидеров и Валери Симеонов?! В Математическата гимназия дали се усещат горди от тия два продукта?!
Ама той освен поетът е компрометиран! На уеб страницата на Ямбол има графа „ Известни персони “. И там написа, че в Ямбол са родени Жельо челник, Жорж Папазов, Джон Атанасов, Митко Щерев, Славка Калчева („ Бяла роза “). Между другото, ще ви кажа нещо за „ Бяла роза “, само че да си остане сред нас. Тази ария е химн на Философски факултет на СУ. Нема неистина! Нещата са отишли надалеч и нема връщане!
И остави, че Сидеров и Симеонов и по сами срамят Ямбол, ами и ката ден се карат като роми.
НФСБ смъкна доверието си от Сидеров като ръководител на ПГ на Оперативна програма поради „ неприемливи “ нападки против Симеонов. Толкова неприемливи, че Симеонов вика, че не било изключено да изоставен и обединението Оперативна програма.
 И както става нормално, ябълката на раздора е някоя слива. Деничка ѝ се приискало да опознае Страсбург и Брюксел. И по тази причина Сидеров изискал да се кандидатира за евродепутат. " Ако се включа в тази листа, мисля, че би трябвало да бъда лидер. Бареков ми отстъпи това право. " Тясно му стана да лудува из България, ще му се и из Европа. Но Симеонов и Каракачанов му отказали. И в този момент със смешника Бареков ще вършат консервативна коалиция, а Сидеров щял да води листата.
Млади хора, доста ви апелирам, не си съставяйте мнение за понятия като реакционер, либерал, демократ и така нататък от наблюденията си върху политиците и метода, по който те се самоопределят. Сидеров е толкоз реакционер, колкото Борисов е демократ, Каракачанов е толкоз родолюбец, колкото Симеонов е соросоид.
Сидеров по този начин сподели. Че е маша на Сорос в България, адепт на джендъризма и еднополовите бракове. И изменник на православието му сподели също! Щото НФСБ приветства решението на Вселенската патриаршия и прикани БПЦ да признае независимостта на Украинската ПЦ.
Депутатът от НФСБ Касабов вика: „ На нас ни писна. Ние сме омерзени от дейностите на Волен Сидеров... Сценарият му се написа от Сараите. Поне един път месечно е в Бояна… След срещите му там постоянно стартират свадите. “
Може би това имаше поради Радан в един текст, чийто възторг не разбрах до дъно, че Волен е доста напред с материала, тъй като „ където докоснете пръст, Волен ще целуне задник “…
Вторник, 16 октомври
Владимир Житенски, един от притежателите на скандалната " Джи Пи Груп ", за която се подозира, че е обвързвана с шефа на „ Лукойл “ Златев, вика: " Никога не е имало чадър над нашата компания - нито стопански, нито политически… Определени групи, които имат избрани ползи, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни. "
Това споделя той, а пък вие си решете дали ще повярвате, че може години наред да си № 1 по доходи в строителния отрасъл, в случай че не те чадърят! Ако повярвате в това, вие сте подготвени да повярвате, че публичните поръчки у нас се организират транспарантно и почтено и постоянно печели най-хубавият и най-икономичен план!
 Кошмар! Някой написал на стената на Мемориала на мира в Хирошима „ Локо София ". На чист български! Ако беше написал да вземем за пример Х.й, можеше отново да се оправдаваме с руснаците, щото те споделят х.й, пък ние избираме к.р, което не е напълно правилно, само че е патриотично. Ако беше написал единствено „ Локо “, отново можеше да го минем за тяхна сметка. Нали има и „ Локомотив “ Москва. Между другото Попето за там го гласели. Но при „ Локо София “ няма мърдане! Писателят е българин, от София, най-вероятно от кв. „ Надежда “.
По този мотив музикантът и мой FBF Тодор Митров написа: „ В момента сътрудниците от Софийска Опера играят финалните спектакли от турнето си в Япония... Сигурен съм, че те дават всичко от себе си, с цел да показват страната ни по най-хубавия метод... Разбирам, че едни други, тъй наречените българи, са оставили една друга диря… “
В този миг си помислих… Честно, помислих си го! Защото е доста елементарно да се каже „ едни други българи “. Но няма други, единствено ние сме!
Какви ли не смехории из ФБ. Една госпожа написа предходната седмица: „ Отивам да кастрирам Хенриета. Пожелайте ми триумф! “ Как ли пък не! Варвари! Те могат да се чукат всеки месец, а котката не може един път в годината!
Пък различен написа: „ Бруно не е акал втори ден, рисково ли е… “
Опасно е, несъмнено. Направете му клизма.
Ама най са ми смешни като почнат да се смъкват. Една госпожа написала някаква дивотия. И изпод свалячът ѝ написал: „ Страшна си, жена и половина, напряко ламя! “
Да, да, като виждам фотографията и си мисля, че напълно малко ѝ би трябвало да станат две жени… Обаче това с жена-ламя ме накара да се замисля. Представяте ли си, жена с три глави. То на жена три глави дип не ѝ трябват, само че няма по какъв начин да има три усти, без да има три глави, не ли? А жена с три усти чудеса можа да направи. Да спра ли за миг да си го визиите?
Жокер: Усмихването е второто най-хубаво нещо което една жена може да направи с уста!
Обаче пък като се размислих още малко и си споделих, че това е огромна нелепост. Колко дами си употребяват устата по предопределение? Повечето ги употребяват единствено по трето направление, за говорене. И, в случай че една уста от време на време мъчно се понася, то при три напряко можеш да се побъркаш. Не, не, Господ е бил наясно какво прави. Но до едната уста може да се е стигнало и по постепенен път. В еволюцията е употребен и малко пердах, да знаете, не всичко е вървяло спокойно и безшумно. Както и да е. Не ѝ трябват на дамата три усти. Ако е възпитана вярно и една стига.
Сряда, 17 октомври
Борислав Цеков, началник на Институт за съвременна политика, се възмущава от проекта на Фандъкова за ремонт на пл. „ Славейков “, който проект той назовава „ Херостратов “. На името на оня, дето запалил храма на Артемида в Ефес, с цел да се прочуе.
Толкова си знае Цеков. Един малко по-информиран човек би кръстил проекта Гейзерик “, на вожда на вандалите, които ограбват и унищожават Рим през 455 година „ Или „ Аларих “, на името на вестготския крал, който ограбва и бастисва Рим през 410 година Защото Фандъковите не палят, те разрушават и грабят като варварите.
 Най-голямото отвращение на Цеков е провокирано от това, че „ липсва композицията с пейката и братя Славейкови “.
Борислав Цеков, правист, ученик на СУ, счита, че Петко и Пенчо са братя! Като експерт по конституционно право, какъвто се написа, трябваше да помни, че единият от двамата развива дейна активност в Учредителното заседание, ораторства, манипулира простите селяни с лафове като „ леща на кебап “ и „ закостенял ветър “…
Бъркат ги хората. И не ги упреквам. Като ги погледнеш седнали на пейката, напряко са си братлета. Оня чапкънин скулпторът ги е направил, гаче са през година раждани. През 2003 година и министър председателят Сакскобургготски ги разгласи за братя. И сподели, че персонално си ги спомня. Което беше още по-озадачаващо и от братството им, тъй като дядо Славейков умира през 1895 година, а Пенчо - през 1912 година! И няма по какъв начин царят, който е набор с Лили Иванова, по-точно набор на една от нейните възрасти, само че не най-вероятната, да помни.
Та когато Готски ги назова братя, един професор му обърна внимание на грешката и той се извини: “Стават такива лапсуси на остарели години. ” Но и при него, както и при Цеков, не беше лапсус, а липсус - на Libri legendi.
Най-страшното е, че политиците не си дават сметка, че незнанието, което сеят, ще се възпроизвежда десетилетия наред!
Мислите ли, че след изявление на Борисов някой ще си оставя компютъра включен в контакта? Едва ли. Поне тези 25%, които му гласоподават, щото му имат вяра, ще изключват от кабелите, с цел да не им влязат буби в компютъра!
Нали неотдавна Англия и Холандия упрекнаха съветското ГРУ в световен кибер скрит план. И по този мотив Борисов вика: " Няколко пъти преди европредседателството кибер офанзивите против Министерски съвет и съществени министерства бяха ужасни. Даже си припомням един петък, с цел да не заразят цялата система, ги накарах… малко смешно звучи, само че от кабелите от контактите да ги изключат машините, с цел да предотвратиме подобен набег. “
 От контактите! За да не им влезе кибер офанзивата през тока!
Не знам за вас, само че ние сме покъртен! И този човек сме го виждал на фотография с преносим компютър в скута. Е, редеше пасианс, само че въпреки всичко на компютър…
Борисов споделил също, че няма да гоним съветски шпиони. Цецерон се е изказал много над компетенциите си. От думите му оня ден излезе, че емен-емен сме подготвени да изгоним двама-трима: „ Доказателствата към този момент са доста по-ясни и тук може да се каже, че би трябвало да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски страни. “
Но Цветанов допуска, Борисов разполага: „ Цветанов постоянно е бил по-краен в тези претенции, само че най-после решенията ще вземаме ние. Към този миг това не стои на дневен ред… “
Четвъртък, 18 октомври
През 2050 година всеки пети българин ще бъде ром, демонстрира проучване, извършено от доцент Георги Бърдаров от СУ и доцент доктор Надежда Илиева от Българска академия на науките.
Според преброяването от 2011 година самоопределилите се като роми са 325 хиляди, или 4.4% от популацията. Експертите обаче считат, че в реалност са 750-760 хиляди души. До 2030 година ще бъдат 820-830 хиляди, а към 2050 година ще доближат 1.2 - 1.3 млн., или 22-23% от популацията.
Доц. Бърдаров обаче вика да не се концентрираме върху количеството, а върху качеството. Щото качеството е по-ужасяващо дори и от количеството! В момента едвам 0.5% от ромите са минали през университет, а гимназия са приключили 9%. Това значи, че 90% от ромите имат главно или никакво обучение. 22% са на практика необразовани.
Мисля, че не нужно човек да е ясновидец, с цел да предскаже, че през 2050 година произшествия като тоя в Гълъбово ще са всекидневие. Там, както несъмнено знаете, въоръжени с брадви и мотики пияни роми раниха служители на реда и разрушиха патрулката, а след това обкръжиха полицейското ръководство, та се наложи да се вика жандармерия, с цел да избавя полицията от ядосаните диваци. А те се разгневили, че им се пречи да слушат музика до когато си желаят и колкото си желаят мощно!
На спорен конгрес в град Сочи Путин приказвал като дервиш: " Агресорът би трябвало да разбере, че наказването ще бъде неизбежно и ще бъде погубен. А ние, като жертви на експанзия, като мъченици, ще отидем в парадайса. А те, те просто ще умрат, даже няма да имат време да се разкаят. "
Ох, безразборното четене, да ви кажа, е доста нездравословно. Някъде срещнах едни думи на лидера на сектата на асасините Хасан и-Сабах, които изумително приличаха на думите на Путин. Но в този момент не мога да ги намеря.
Както и да е, Путин бърка. Не става по този начин с някакъв нереален парадайс. Трябва да обясниш, че там да вземем за пример „ в пещере каменной нашли источник водки “, а огурците се раждат напряко кисели. Мюсюлманският парадайс е същински мъжки идеал. Там за всеки мохамеданин се грижат по 72 девици и каквото душа му сака... И оргазмът траел (без майтап) по 800 години! (Виж да вземем за пример Мелер, Най-големите неистини в историята, стр. 178)
Обаче истината е, че в самия Коран такива работи не се дават обещание. Там в Сура 56 се споделя: " И ще имат хубавици с огромни очи, сходни на скрити бисери… Сътворихме ги Ние с прелестно сътворяване и отредихме да са девици любещи, връстнички. " В Сура 78-ма: " За богобоязливите има удача, градини и лозя, и с напъпили гърди девствени връстнички, и цялостни стакани… “
Любещи връстнички с очи като бисери, девствени връстнички с напъпили гърди… Точно на това място от Корана ислямът ме загуби дефинитивно и вечно! Ще ме съблазняват с 60-годишни девственици… Айде нема потребност! Знаете ли по какъв начин им викат младите келешчета? „ Пеницилини “. Не знам за какво.
В " Кому на Руси жить хорошо " Некрасов споделя: „ Я рад бы в парадайс, да дверь то где? “
И тоя въпрос и през днешния ден стои неуреден. Руският парадайс е без вход.
Петък, 19 октомври
Ден на лекаря! Както публицистите биват всякакви, по този начин и лекарите. Има положителни, има и не толкоз положителни. Позволете ми да благодаря на двама лекари, без които за малко да останете без обичания си лекар. Без подбив, лани работата беше в киреча. Затова благодаря на доктор Исмаил Амин за отзивчивостта и на доктор Анастазия Петреска за професионализма.
Не знам по какъв начин е по другите лечебни заведения, само че в „ Токуда “ („ Аджибадем “) ми направи усещане голямата разлика сред общителните лекарите и сестрите, типичен кучки. Може би не всички, само че тези, които опознах... Даже една я попитах да не би да имаме някаква остаряла омраза от цивилния живот. Само по този начин би могло да се изясни непредизвиканата с нищо експанзия от нейна страна. По-късно една друга сестра, която ми смъкна катетъра и по тази линия се сближихме до известна степен, ми сподели да не се възгордявам, нямало нищо персонално. Тя по този начин си се държала с всички.
Софиянци, мои доведени братя и сестри, спрете я, бе! Спрете тази безумна жена преди да е бастисала центъра на София. Сега чета в „ Площад Славейков “, че е почнала да запълва падината в градинката пред „ Кристал “.
 Кметицата отговори, че не запълвали дупката, а единствено сменяли хумусния слой, тъй като към този момент се бил изчерпал. Интересно, да не би да садим зарзават, та би трябвало богата почва. Ако ще е отново трева, не е нужно да се сменя почвата. Но може би на някой наш човек е нужно. Колко роботи се смениха затова само…
Госпожо Фандъкова, в случай че ми се доверите, ще докарам 10-20 самосвала същински хумус от Пазарджик. Даже не от Пазарджик, а от Ивайло, Касаплий както досега. Тоя хумус ражда международно известната касаплийска капия. А доматите стават огромни, като на Борисов тиквата.
„ Мога да приема всичко, само че не и свързване на името ми с корупция. Тези, които познават и мен и работата ми, доста добре знаят, че през целия си живот не съм взела стотинка под формата на корупция. Няма и да взема. “
В казармата казвахме: „ Член Шести, да си взела! “ Ако от общинския бюджет тече като из дармон, никак не ме интересува, дали Фандъкова взема дружно с приятелите на премиера или единствено дава. Всъщност, втората догадка е мъчно въобразима. Никой не прави бизнес с некорумпирани управници. Това е изискване за взаимно доверие, залог за безмълвие. Та не нам тия!
Крадат ни, братя! Крадат ни както турчин не ни е крал!
По-горе цитирахме Некрасов… В друго стихотворение той споделя: „ Това предписание следвай упорно: на думите да им бъде тясно, на мислите пък – пространно. “
Ако Валери Симеонов имаше една дюза на устата, можеше да бъде допустим политик. Отличен не, няма сиво за отличен, само че порядъчен. Обаче с тази мръсна уста е непристоен. Нещо повече, в която и да е страна на запад от Калотина, в случай че кажеш на майките на децата с увреждания „ едни кресливи дами “, „ без майчинско възприятие “, с „ сякаш заболели деца “ си подписваш политическата смъртна присъда. А у нас министър председателят разправя, че това, което Симеонов споделил, не било това, което споделил, а напълно друго! Не е за чудене, нали помните по какъв начин Борисов викаше за същите майки да му се махат от главата?
Трябва да свиваме с тези гримаси на капитализма, няма по какъв начин. Валери Симеонов е озъбеното лице на капиталиста от първичното струпване.
За страдание доста народ писа по тематиката преди нас и не останаха ярки прилагателни неизползвани. Това глупак, говедо, тъпанар, простак, урод… Всичко към този момент беше използвано. Но пък, въпреки това, самото му име към този момент е епитет. И не би трябвало да пишем пред него да вземем за пример тъпанар, тъй като се получава перифраза.
 В рубриката " Естествено руси " ви представяме депупатката от Българска социалистическа партия Нона Йотова, която гневно се противопоставила на настояването на общинските съветници от Чирпан да се прекръсти улица „ Георги Димитров “ на името на художника Никола Манев.
„ Става дума, вика, за Георги Димитров. Една от най-значимите фигури в международната история. “
За нищо на света не бих лежащ до жена с такава идеология! Но военачалник Бонев, синият министър на вътрешните работи, ляга. Дали тъй като Костов го изгони, дали тъй като Георги Гергов го приласка (той му е кум!), само че в военачалник Бонев настъпиха огромни нематериални промени. За материалните не знам. Намрази той и синьо, и дясно…
Между другото, в този момент се сещам за нещо. През 2014 година Бонев писа на Волен: „ Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 година?! Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от Държавна сигурност пое случая. И “случайно ” се размина без дело. Време беше да ти припомня… ”
Бонев, повтори му, тоя от един път не схваща! И напомни също и на Борисов кой беше. Как, когато като министър събра мутрите да им кажеш да си налягат парцалите, него не го предложения. Щото беше от дребните мутри, „ сервитут “ както го назова Слави Бинев в незнанието си. И той се чудеше да се радва ли или да се потисне.
И тъй като на утрешния ден е роден художникът Борис Димовски, та да завърша с едни негови думи за бъдещето ни: “България е обитаема с елементарни хора. Надеждата ми е във внуците – едвам при тяхното потомство нещата ще се почистят. ”

To be continued

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР