Понеделник, 13 август Сталинка Георгиева ни успокоява от името на

...
Понеделник, 13 август Сталинка Георгиева ни успокоява от името на
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 13 август
 Из делниците на един вманиачен (6-10 август)  Из делниците на един вманиачен (30 юли – 3 август)
Сталинка Георгиева ни успокоява от името на Световната банка: „ Влизането на България в еврозоната няма да докара до съществено повишаване у нас. Аз считам, че това терзание не би трябвало изключително доста да си го слагаме на сърце… "

Ало, пенсиите, чухте ли? Не си го слагайте! Несериозно ще е. Е, за някои от вас това несериозно може да се окаже сламката, която пречупва гърбината на камилата, само че какво да се прави, постоянно има жертви.

Цялата работа, братя, в никакъв случай не съм го крил от вас, идва от това, че левът е надценен. Главно вие го надценявате, щото желаете с един лев да ядете три пъти, а то и един път не може. И едно евро не може… Така че вие и еврото ще надценявате и не виждам какво ще се промени. И ще си играем на шикалки.

Нали знаете какво са шикалки? Някъде им викат къркалешки! Който и да питате на село, ще ви изясни, че шикалките са аномални формирания върху дъбови листа, породени от биохимически субстанции, отделяни от яйцата на някои типове оси, основно Biorhiza pallida. Тия оси се назовават още шикалкотворки. Ще повторя тази дума – шикалкотворки. Можете да ѝ намерите приложимост още в идващия сюжет. Мъжкият жанр е шикалкотворко.

 Жълъд и шикалка

И по този начин шикалкотворко Симеонов се похвали, че заведенията „ Хедон ” в Созопол и „ Какао бийч ” в Слънчев бряг са запечатани. И това по някакви, незнайни мен аргументи, възбуди шикалкотворко Сидеров до степен да реже клона, на който седи: " Искам отговор от Борисов дали е оторизирал членове на държавното управление да работят по морето като представители на военна хунта, да безчинстват, да тероризират туристическия бизнес… Има ли потребност от такова държавно управление, би трябвало ли да продължи да ръководи, в случай че то не основава благини, в случай че не подвига стандарта на живот, не подвига пенсиите, а се занимава с това на кого да му затворим заведението… "

В този случай няма да се съглася със Сидеров. В интерес на истината, и в никой различен случай няма да се съглася с него, де… Действията на шикалкотворко Валери са в изгода само на пенсионерите. Защото не всичко е пари! Една огромна част от проблемите на пенсиите не са финансови, а са на нервна почва. И е доста необичайно тъкмо Сидеров, дето цяла партия сътвори на нервна почва, тъкмо той да не ги схваща тия работи.

На кой пречи шумът по морето? На 30-годишните? На 40-годишните? На 50-годишните? Стига, бе! Аз на 50 година куфеех като за последно. И правилно беше последно… Шумът по морето и шумът въобще пречи на пенсиите. Броили ли сте какъв брой въжета на алпинисти срязаха, тъй като ковали топлоизолация по време на сиестата им? Само във Варна са 4-5. Имаше даже случаи на простреляни с въздушна пушка шумни деца… 97% от недоволствата за висока музика в полицията са от пенсии. Попаднала в шумна среда пенсията губи човешкия си образ. Не знам за какво е по този начин, само че е така…

В интерес на истината и в други среди, само че да не се задълбочаваме в този момент.

Вторник, 14 август

Край Генуа се срутил виадукт. Загинали са 39 души, десетки са ранени.

Чувал съм, че в Италия мафията поема част (голяма част?) от строителните поръчки. Чувал съм, не го настоявам сигурно, че и в България мафията поема огромната част от поръчките.

И нищо не може да се направи! Можем единствено да се молим нашата мафия да строи по-съвестно от италианската мафия.

„ Труд “: „ Христо Иванов заложил бомбата в Търговския указател “.

Глупости на търкалета! Христо беше министър до оня ден, дето се споделя. А тази бомба е остаряла, заложена е от дълго време. Заложена е от Иван Костов, това е истината!

„ Труд “ от ден на ден замязва на „ Телеграф “. И това не трябва по никакъв начин да ви учудва. Където е Блъсков, там е „ Телеграф “. Дето е казано, рано или късно кучето замязва на стопанина си. Същото е и с вестниците.

 Сн. Марина Костадинова

Адв. Николай Янев, един от създателите на Закона за комерсиалния указател (ЗТР) и на Наредбата за работа с него, изяснява: „ При липса на съответна информация от виновните за ТР можем единствено да спекулираме за аргументите за сегашния провал. Предвид условията за съхраняването му най-логично е да предположим, че той е резултат от тенденциозен бойкот. Ползите от това биха били вероятно да се заличат следите от манипулирано регистриране... Не е изключено обаче рухването на ТР да се дължи на редовно занемаряване на разпоредбите, съчетано с елементарна мърлявщина, слаба правна, техническа и организационна просвета, както и управническо късогледство. “

Казано в резюме, аргументите са в користното незнание! Помните ли от кой момент ви дублирам, че ни ръководи користно незнание? Банда тъпи и крадливи копелета!
Познаваме се от много години и знаете, че не сме от хората, склонни да подценяват управническата дивотия. Но в тази ситуация ще дадем преимущество на користта. Срутването на ТР е бандитска акция. Безцеремонна проява на това, че гангстерите, които ни ръководят, могат да си вършат каквото си желаят. Бас поставям, че на мишоците в службите им е пределно ясно Кой какво прави и за какво. Но не са времената подобаващи да риташ тръна необут. То никои времена не са, де. 

В Москва на 80 година е умрял известният детски публицист Едуард Успенски, бащата на Чебурашка и крокодила Гена.
Много обичам да виждам филмчетата за Чебурашка и Гена. Като дете не съм ги гледал. Семейството ми беше оскъдно. Е, не чак колкото на Бойко Борисов, само че нямахме тв приемник. Та много късно се срещнах с Чебурашка, Гена и бабичката Шапокляк. Успенски споделя, че при основаването на облика на баба Шопокляк е имал поради първата си жена. А художникът, основал кукления персонаж, се бил въодушевил от тъща си. Дето се вика, тоже не плохо.

Сряда, 15 август

Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която дава отговор за ТР, нямало да подава оставка. „ Това, вика, е политическо решение. Нужна съм тук, тъй като би трябвало някой да координира излизането от рецесията. “

Лично ние сме податлив да застъпим мнението, че не е редно този, който е координирал влизането в рецесията, той да координира и излизането от рецесията. Но евентуално мислим по този начин от незнание.

Щяла да координира… Разправят, че сривът в ТР я сварил на отмора на другоземен остров. И три дни я кандърдисвали да се върне да координира… Онази огромна бяла птица, министърката на правораздаването, изпаднала в смут! Чудела се дали да заяви за краха на регистъра. Но след това се досетила (после – РАБФАК!), че в случай че тя не заяви, други ще оповестят. И, апропо, дисковете не били гръмнали, а били изчезнали. Източници от службите съобщили на Фрог нюз.

„ Може, вика Зорница, да звучи наивно, само че такива неща се случват. Никой не е застрахован. “

Никой не е застрахован… Това не беше ли имитация на юнаците от кипърската ЗК „ Олимпик “? Защото там внезапно се оказа, че има 270 хиляди незастраховани. Сега ще би трябвало да се бръкнат наново, с цел да упражнят поговорката, че евтиното излиза скъпо, а бързото се прави по два пъти.

 Паметник на клизмата в съветския град Железоводск. Мисля, че вместо някакви царе със светещи очи, един подобен монумент в центъра на София би бил най-удачен.

Нашият умен министър председател, Господ здраве да му дава да ни ръководи доде ни съсипе тотално, посъветвал българите по-внимателно да си избират застрахователите.

Което като проблем много се приближава до оня автентичен случай, дето един пич пропагандирал една мома да я ашладисва, като ѝ обещавал, че ще я пази. Но когато настъпило… застрахователното събитие, почнал да вика: „ Пайсааааа…. “
270 хиляди българи са получили чувства от кое място задника си, само че министър председателят ги поучава да внимават. А къде беше той, къде беше страната, къде беше финансовият министър, къде беше КФН?

" С старания, воля, работа и засилен надзор ще създадем по този начин отговорните да носят тежки наказания ", дава обещание след след това основният шикалкотворко на републиката. Възложил бил инспекция на Горанов и на „ самостоятелната Комисия за финансов контрол “. Независима?! Да, може, може… Един доста добър неприятен образец за самостоятелност. Просто класика в жанра – нищо не зависи от КФН. Ако не беше толкоз самостоятелна, от дълго време да е лишила лиценза на застрахователните бандити. Защото във финансовите среди тези неща се знаят дълго преди да станат медийна вест. Но евентуално не е било допустимо. Защото е допустимо зад тази пирамида да стоят някогашните другари и началници на премиера от СИК. Така се приказва. Лично ние го чухме от ген. Наско.

Направи ли ви усещане, че ще откриваме посолство в Саудитска Арабия? Как мислите, за чий ни е? Помислете, помислете! Пък в случай че не се сетите, след време ще го прочете в някоя грама на американското посолство. СИМО ще заяви за едни парета, изнесени с дипломатическата поща…

Отделен въпрос е българинът с неговия присъщ блян да мине по-тънко, в случай че, несъмнено, не е допустимо да мине напълно без пари, де. Не се научи нашенецът, че в областта на парите, всичко „ по-евтино “, всичко „ по-изгодно “ е от Лукавия. По-точно учи се, само че по сложния метод.

Още нещо желаех да кажа за ТР. Даскалова успокоява, че загуба на информация няма да има. Пазела се още на две места. Въпросът е дали тези две места са архивирали данните постоянно. И като я питат госпожата дали това се прави, вика: „ Би трябвало… “ Защо „ би трябвало “ ли? Защото, вика, по документи и ТР би трябвало да работи, но не работи. " Честно ще ви кажа, плени ме с тази близост. Такава близост, не знам дали сте забелязали, е свойствена единствено на цялостната незначителност. Протеже на Пеефски, какво повече да чакаме. Трябва да слуша и извършва, по тази причина разум не би трябвало.
Васил Давидов (бащинството във ФБ е мъчно доказуемо) пусна една мъдра фраза във връзка свинщината с ТР: „ Назначават правилни, а след това им разпореждат задания като за умни. “

Чета: „ Стоянка Мутафова празнува 70 години на сцена “.

Започнали приготовленията за бенефиса, който щял да е точно на идващия, 97-ми рожден ден. 70 години на сцената! Хората не могат 70 на житейската сцена да устискат, тя ги навършила на театралната. Неудобно ми е да го кажа, обаче някои са много нахални! Представяте ли си, Стоянка Мутафова и Лили Иванова до тука са живели общо съвсем 200 година И, като виждам какъв брой са витални, май се канят да илядят! Господ здраве да им дава!

Четвъртък, 16 август

„ Когато чуеш от съумели вложители какво е в България, напълно друга визия ще получиш, в сравнение с злобарите на жълтите павета. “ Премиерът Борисов, естествено.

Да, съумелите вложители евентуално имат друга визия за България. Обаче пък неуспелите имат още по-друга. Въпрос е кои са повече.

Инвеститори… Хората от ужасите на войната бягат и отново ни заобикалят, та инвеститорите…

Предполагам, че под злобарите от жълтите павета министър председателят схваща такива като нас, дето непрестанно го облайват. Защото не могат да оценят големите триумфи на ръководството му, като да вземем за пример това, че сме били поддържали години наред 4% растеж на стопанската система. 

Както знаете, би трябвало да знаете, министър председателят ни е ангросист. Рядко ще чуеш от него точно изказване, тъкмо число. Много по-добронамерени от нас наблюдаващи не биха му признали заслуги за стабилността на лв. в условия на валутен ръб, с каквито той се хвали. Освен това информация в Национален статистически институт демонстрира, че през 2017 прогнозният растеж, сиреч меракът на Борисов, е 4%, само че действителният е 3.6%. През 2016 година е бил 3,4%, през 2015 година - 3%. И тъй наречените и така нататък Та желая да кажа, че 4% не е бивал в никакъв случай, камо ли пък години наред! А, в случай че ви се стори, че издребнявам, то питайте някой финансист какъв брой е разликата сред 3.6% и 4% при 90 милиарда Брутният вътрешен продукт. В пари са 360 млн. Но в стопанска система са доста повече.

„ За разлика, вика, от прилежащите страни, ние се развиваме нагоре и се строи от ден на ден. “

За нагоре не знам, само че имам чувство, че се развиваме малко встрани… Но може и да бъркам.

Вчера отишъл да възпламени свещичка на „ Богородичка “. Пиарите го снимали в една смирена поза, замислен, не оставя подозрение, че чете на разум някоя от дългите молитва към Пресвета Богородица – „ Възпявам Твоята берекет, Владичице, и Те апелирам: облагодати мозъка ми. Научи ме право да вървя по пътя на Христовите заповеди... “

Такова усещане ми остави на фотографията, която видях на стената на Валентина Атанасова. Тази госпожа, очевидно хейтърка от жълтите павета, турила под фотографията стихотворението на Валери Станков „ Щом дяволът се кръсти “:

… безспорната неистина! – е с сан държавна политика,
надалеч от храмовия под на остарялата Желязна черква
излъганият мой народ с монета небосвода търка! –
щом Дяволът се кръсти в храм, а пък миряните си траят,
какво се случва? – аз не знам, само че, сигурен съм, иде краят.

Само за сведение да кажа, че стихотворението е написано на 7 януари 2018 година Това може да ви помогне да идентифицирате дявола…

„ Над 200 полудиви патици към този момент плуват в столичните водоеми “. Идеята била на Ловно-рибарско сдружение " София Запад " и Столична община. Според заместник-председателя на сдружението Светослав Георгиев, патиците били устойчиви и могат да се оправят сами, само че при предпочитание жителите също могат да поставят грижи за тях и да им хвърлят жито, царевица, самун, солети...

Чудя са дали да не помоля братята роми особено те да не поставят грижи за патиците. Защото не знам дали съм ви казвал, ромите доста обичат да се грижат за патици, гъски… Една година в Англия се погрижиха даже и за лебедите на кралицата. Но там лебедите са благосъстоятелност на короната и не се погледна с положително око на грижата на циганите…

Петък, 17 август

Популизмът се лекува най-добре на власт. Всъщност, множеството политически епидемии по този начин се лекуват. Големите приказки в съпротива се трансформират в огромни разочарования. Популистът на власт с всяко свое деяние опровергава едно свое заричане. Защото, както съм ви казвал и различен път, популизмът е приказка, разказвана с користна цел. Приказката свърши, в този момент е времето да разпознаете задачата. Просто наблюдавайте дейностите на Сидеров, Иван Каракачанов, Валери…

 Салвини на прием с 260 съпартийци в градчето Фурчи Сикуло, провинция Месина в деня на нещастието

Една стока са на всички места! Какво направил вътрешният министър и водач на ръководещата в Италия " Лига " Матео Салвини в деня, когато рухна виадукта и починаха 39 души? Сутринта изразил съболезнования към околните на починалите, а вечерта отишъл на прием, където се снимал пред отрупаните с блюда и виновност маси. Медиите на Ботуша дефинират празненството като " демонстрация на неприятен усет ".

Не мисля, че празненството е просто демонстрация на неприятен усет. То е цялостна скотщина. Една скотщина, която малко ни сближава с Италия.

Онзи ден, на 11 август, се навършиха 23 години от жестоката злополука на Околовръстното в София, при която починаха 14 войничета. В деня на нещастието Българска национална телевизия сподели като първа вест тогавашния министър председател Жан Виденов да потропва хоро с възрастни почитатели. На идната година, през май 1996 година, в столичния квартал „ Люлин “ бяха убити трима служители на реда. Вечерта вътрешният министър Любомир Начев беше изловен да се радостни в компанията на манекенки. С това завърши политическата кариера на Начев. Можем да напомним също по този начин и Параванката, по какъв начин отиде да тъгува с вълците в Симитлийската гора, когато изгоряха хората във влака през 2008 година А господин Борисов пък беше единственият от изявените политици, който точно на 29 февруари (дните на траур) посети високосния бал на в. «Труд» в Бояна и цяла вечер, разправят, усмивката не слизала от устата му…

И, както си е редно, с цел да изгрее и на следващия ден Слънцето, ще приключим отново с него. Разгледал, съпроводен от Боил Културата, тракийската могила Малтепе до село Маноле, където археолозите разкриха неповторим гробен комплекс. Премиерът разгледал всичко и обяснил на съпровождащите го лица: „ Пловдив излиза на едно от челните места в света като чукнеш в Гугъл… “
Дано са му обяснили вярно какво значи и по какъв начин се прави чукането в Google. Че там какви сакатлъци могат да станат…
Не ми се написа повече, братя и сестри. Ще отивам да се подготвям, че тая вечер ще се върша на Жан-Клод ван Дам. Пардон, на Жан-Клод Юнкер.

Пенсиите, братя мои от последната възраст, останали са ни 30-40 години да поядем, да попием и… Тия трите работи. Възползвайте се, че ще чакате след това да ви преливат от Задушница на Задушница. Те днешните по какъв начин преливат…

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР