Поне година ще отнеме . Тази позиция изрази пред БНТ

...
Поне година ще отнеме . Тази позиция изрази пред БНТ
Коментари Харесай

Залита се в крайности с промените в Конституцията, според Екатерина Михайлова


Поне година ще отнеме . Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия Екатерина Михайлова.

Досега в комисиите за промени в Конституцията са влизали ярки политически фигури и управления на ПГ като гаранция за държание на партията. Тя не схваща за какво няма да има ярки политически фигури в комисията. Всички са политици, посочи Михайлова. Залита се в крайности, счита тя за част от конституционните хрумвания . Има заплаха да бъде накърнена съдийската самостоятелност , по думите ѝ. Европейски стандарт е разделянето на Висш съдебен съвет на две.

За концепциите за пълномощията на президента Михайлова акцентира, че от години е била срещу служебното държавно управление . Тя е последовател при рухване на властта да остане настоящото държавно управление, което да приготви изборите . Но се притеснява, че тази смяна е в пълномощията на Велико Народно заседание . Логично е президентът да се занимава с политика след мандата си, съгласно нея.

Страната не може да остане и секунда без държавно управление, безапелационна бе Екатерина Михайлова. Тя напомни, че една конституционна смяна от елементарен парламент предстои на инспекция от Конституционния съд и може да падне. По думите й правосъдната система има потребност от смяна.
 Референдумите не би трябвало да минават апропо, поучава Екатерина Михайлова
Референдумите не би трябвало да минават апропо, поучава Екатерина Михайлова

При неуспех на машинния избор, изборите могат бъдат атакувани в Конституционен съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР