Поне един балкон с големина от 3 кв. м (1.50

...
Поне един балкон с големина от 3 кв. м (1.50
Коментари Харесай

УЛОВКА: По-големи балкони и коридори оскъпяват новите жилища

Поне един балкон с величина от 3 кв. м (1.50 на 1.50 м) ще се изисква в новостроящите се многофамилни жилищни здания. Това плануват измененията в Наредбата за условията за досегаемост и дизайн на детайлите на наличната среда, оповестени за публично разискване от Министерство на регионалното развитие.

Това може да стане, в случай че се планува опция за отчасти потребление на вътрешното пространство, примерно посредством плъзгаща се врата, четем още в текстове, написа " Марица " за уловките в закона.

Промените засягат и рампите, по които се движат детски и инвалидни колички. При тях ще се изисква да са с отопляема повърхнина, в случай че водят към здания или се намират в подлези, надлези или метростанции. В останалите случаи това условие отпада, тъй като нямало опция за обезпечаване на такова техническо решение в изискванията на градската среда.
свързани новини3779на 04.09.20215403на 26.08.2021
В блоковете ще могат да се построяват паркинги на два етажа, като за първи път се дефинира и точният размер на мястото за паркиране на една кола - то не може да е по-малко от 2.75 м широчина и 5.50 м дължина. Височината пък не би трябвало да е по-малка от 2.40 м. Това излиза наяве от оповестените за публично разискване промени в друга разпоредба - за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии.

Новото е, че в гаражи с повече от 10 паркоместа на всеки пет се оборудва със зарядна точка за електрически автомобили. Наредбата влиза в действие от 1 юни 2022 година, а построяването на зарядни точки за електробуси - от 26 септември 2023 година
свързани новини6880на 06.02.2021
От министерството настояват, че минималните условия за досегаемост до постройките няма да оскъпят покупката на апартамент. Така ли е обаче? Хора от строителния отрасъл признават, че имат терзания.

Прогнозите са, че наредбата ще докара до скок в цените на жилищата заради увеличаващите се общи елементи.

Ръст в цените ще има и той ще е към 30 и 40 % - такива най-малко са предварителните калкулации в сектора. Т.е. ще плащаме за огромни тераси и за огромни в жилищата си, за големи бани и тоалетни, които действително не ни трябват.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР