Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик

...
Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик
Коментари Харесай

Поне десетима гранични полицаи са замесени в трафика на мигранти

Поне десетима гранични служители на реда са взели участие в схеми за трафик на мигранти. Това сподели пред кореспонденти в Пловдив служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Полицаите са били в разнообразни териториални подразделения на " Гранична полиция "  на границата с Турция. По думите на министъра със усилване на мигрантския напън явно са засилени процесите на привличане на полицейски чиновници в схемите за трафик. " Вътрешна сигурност "  работи по изясняването на въпроса в взаимоотношение с прокуратурата.  " Ще има и разбърквания за чиновници, за които нямаме задоволително доказателства, само че имаме безапелационни данни, че са забъркани в подобен трафик ", посочи Демерджиев.

Министърът разяснява и проверките за незаконна сеч в региона на Карлово, която може да е обвързвана с наводнението в района. Той заяви, че идната седмица със земеделския министър ще извършат взаимни инспекции. Ще посетят и други региони, където има такива данни. " Ще правим документални инспекции на място какво и по какъв начин се добива и позволено ли е по законния ред ", добави той. И увери, че в случай че има нарушавания - сеч отвън позволената или в непозволени размери и места, ще се подхващат всички действия в рамките на пълномощията на Министерство на вътрешните работи.

В сряда, след съвещанието на Министерския съвет, са поканени кметът на община Карлово и регионалният шеф на Пловдив, с цел да рапортуват за ситуацията. Идеята е всеки от министрите да предложи в границите на своите благоприятни условия с какво може да се помогне на популацията и потърпевшите региони. " Комисията за бедствия и повреди работи за цялата страна, само че отложихме съвещанието с една седмица, с цел да може да се включи и този регион ", изясни силовият министър.

Демерджиев участва на тържествения молебен в катедрален храм " Света Богородица " в Пловдив във връзка 137-та годишнина от Съединението на България и празника на Пловдив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР