Поне четирима са ранените от престрелката в ресторант „4 you”

...
Поне четирима са ранените от престрелката в ресторант „4 you”
Коментари Харесай

Излязоха още двама поразени от престрелката във 4 you


Поне четирима са ранените от престрелката в ресторант „ 4 you” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 година Тогава група на Димитър Желязков-Митьо Очите влезе в заведението и бе посрещната с огън от хората на Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Гардът на Очите Александър Алексиев–Сашо Водолаза бе погубен. Самият Желязков бе тежко ранен. Рана в крайници е имал и Никола Маринов-Кольо Магарето. Това бе обществено известно досега.

В четвъртък в Специализирания углавен съд на следващо съвещание по делото против групата на Божо Кравата обаче стана ясно, че е имало и още двама ранени, разбра "Флагман ". Става въпрос за Радомир Георгиев и Петър Иванов-Габъра, които са свързани с Митьо Очите.

Радомир се яви за разпит като очевидец. Той се отхвърли от предходните си показания и съобщи, че съдът би трябвало да вземе поради единствено това, което приказва в този момент, тъй като му било „ най-прясно”.

Георгиев изясни, че когато е разпитван в досъдебното произвеждане, е бил ранен и по тази причина показанията му тогава не били съответни.

На 9 юни 2016 година – в деня след стрелбата, той е споделил пред проверяващите, че групата им е била от 20—30 индивида. В съда обаче той изброи единствено 6-7 души, като концепцията била „ да пият кафе”.

Тезата на бранителите на Божо Кравата и останалите от неговата група е, че Митьо Очите и хората му са нахлули за разпра.
Свидетелите, които са били с Очите, обаче споделят, че случайно са се разхождали из Слънчев бряг и търсели къде да ядат и да пият. Във „ 4 you” те отишли инцидентно.

Радомир Георгиев влезнал в заведението след Митьо Очите, Сашо Водолаза, Явор Радков и Младен Хайдутов. По думите му те търсели маса, където да седнат. Той застанал до двама души в заведението, единият от които бил Радослав Димитров – единият от стрелците съгласно държавното обвиняване.

Радомир изясни, че всичко станало доста бързо. Докато се чудели къде да седнат, почнали да се чуват изстрели. Той видял Георги Иванчев да стреля.

„ Видях по какъв начин Димитър Желязков приклекна, като стреляха по него. Видях, че Божидар Кузманов има револвер в ръката. Видях и по какъв начин Радослав Димитров стреля напосоки”, сподели очевидецът Георгиев. Пред съда той изясни, че работил като отговорник защита в „ Аркус сигурност”.
Радомир чул патрон да изсвистява край дясното му ухо.

„ Усетих доста мощна болежка. Бях прострелян в левия крак”, сподели още очевидецът в съда.
Той и Младен Хайдутов, с който са фамилни другари, хванали такси и изчезнали. След това се обадил на жена си, която била в региона, и дружно се прибрали в Бургас.

Кракът на Радомир обаче изтръпнал. Течала доста кръв. Съпругата му се тормозила. Затова той отишъл в Първа поликлиника. Раната била в прасеца, откъм гърба на левия крайник и леко настрана.

Заради разминавания в показанията бяха изчетени протоколи от три остарели разпита на Георгиев – от 9, 12 и 15 юни 2016 година

От тях стана ясно, че лекарите са открили, че раната му в крайници е прободна, само че била от рикошет.
Адвокат попита за какво полицията е лишила законно притежавания револвер на очевидеца, само че той не можа да даде отговор.

Според Радомир Георгиев обаче тяхната група не е била въоръжена при стрелбата във “4 you” за разлика от тази на Божо Кравата. При първите разпити той показва, че не познава стрелците. От един миг нататък обаче стартира да твърди, че е разпознал Георги Иванчев и Радослав Димитров.

Друг очевидец по делото в четвъртък бе и служител на реда от Доспат. На 8 юни 2016 година той бил на работа в Слънчев бряг.

Бил в екип, който обхождал региона. Намирали се до медицински център, когато чули изстрели.
„ Уведомихме дежурната работа. Видяхме хора, които бягаха. Тръгнахме да ги гоним. Хванахме единия”, описа служителят на реда.

Установили самоличността му. Служителят на реда не си спомни името, а единствено прякора на беглеца – Габъра.

„ В него имаше газов револвер. Едната му ръка беше простреляна, тъй като кървеше”,спомни си очевидецът от Министерство на вътрешните работи.

Пистолетът му бил на очевидно място - натикан в панталона начело. Дали обаче оръжието е било употребявано, служителят на реда не знаел.

Стрелбата откъм “4 you” траяла най-малко минута, тъй като през време на пукотевицата той съумял да рапортува на дежурните сили на реда.

В четвъртък бе разпитан и трети очевидец – Георги Капсамунов, който се намирал на алея до заведението. В началото той помислил, че гърмят пиратки. После обаче видял хора да тичат. Видял и Митьо Очите, който бил придържан от човек с алена фланелка, който той не познавал. (Става въпрос за Явор Радков, който свидетелства пред съда предния ден – б.р.).

„ Викам - к’во става. Митьо не говореше. Хванах го от другата страна. Видях на лявото му рамо дупка. Беше с бронежилетка. Тръгнахме напред. Казах - качвайте се в таксито, отивайте в болничното заведение. Точно когато отварях вратата, Митьо припадна на плочките. Дотогава беше в съзнание”, описа очевидецът.

В четвъртък прокурорът и юристите предоставиха на съда писмени въпроси. Те са предопределени за лица, главно от Норвегия, които са били очевидци на стрелбата във “4 you”. Те ще бъдат разпитани пред норвежки съд. Протоколите от разпитите ще бъдат приложени по делото. Следващото съвещание на спецсъда ще е през септември.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР