Поне 70 души бяха убити от израелски въздушен удар в

...
Поне 70 души бяха убити от израелски въздушен удар в
Коментари Харесай

Коледно „клане“ в Газа уби 70 при един от най-смъртоносните израелски въздушни удари от началото на войната

Поне 70 души бяха убити от израелски въздушен удар в централна Газа, в един от най-смъртоносните удари от началото на войната.

Атаката е осъществена в бежанския лагер Ал-Магази, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето. Говорителят на министерството Ашраф ал-Кудра късно в неделя сподели, че броят на жертвите евентуално ще нарасне, защото обезверени фамилии ровят из руините в опит да намерят оживели. Обезумели палестинци пренасяха мъртвите - в това число бебе - и ранените на Бъдни вечер от лагера до лечебните заведения.

Един мъж сподели, че петима от членовете на фамилията му са блокирани под руините, в това число двумесечното му дете. Той сподели пред Ал Джазира, че от неделя не е имало коли за спешна помощ или членове на гражданската отбрана, тъй че е прибягнал до копаене с ръце. Репортерът Hind Khoudary написа от бежанския лагер: „ Мирише на кръв, виждаме разрушени тела и преди малко ги видяхме да изваждат малко бебе отдолу под руините. Сега хората се пробват да извадят част от тялото на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР