Поне 40 души са били обгазени при сблъсъци между демонстранти

...
Поне 40 души са били обгазени при сблъсъци между демонстранти
Коментари Харесай

Сблъсъци между протестиращи перничани и полиция пред МРРБ

Поне 40 души са били обгазени при конфликти сред стачкуващи и полиция по време на митинга пред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Пострадалите са ориентирани към ИСУЛ. Към " Пирогов " карат служител на реда с контузия на главата. По думите на протестиращи, полицията е употребила пикантен спрей. Протестиращите упорстват за оставката на министър Петя Аврамова поради безводието в Перник. До напрежението се стигна след апела на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов да се нахлуе в постройката, оповестява Нова телевизия.
Полицията продължава да опазва публичния ред по време на митинга, се споделя в известие на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
" Участници в митинга пред Министерство на регионалното развитие са пробвали да пробият полицейския кордон и да влязат в постройката. При дейностите им е счупена входната врата на министерството. Двама чиновници на реда са потърпевши от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е здравна помощ.Въпреки предизвестията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпоредби. Това е наложило потреблението на помощно средство /лютив спрей/. Полицейското наличие в региона остава засилено за запазване на публичния ред. Установява се самоличността на предизвикалите напрежението пред постройката ", се споделя още в известието.
Членове на инициативния комитет " Спаси Перник " се пробваха да нахлуят в постройката, като са счупили вратата. Полицията ги е отблъснала с пикантен спрей.
Протестиращите към този момент са пред Министерския съвет. Ларгото по цялото продължение е затворено, има полиция и коли за спешна помощ, заяви кореспондент на Actualno.com.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР