Поне 36 души загинаха, след като горски пожари, раздухани от

...
Поне 36 души загинаха, след като горски пожари, раздухани от
Коментари Харесай

Огромен пожар опустоши цял курортен град на Хаваите, има много жертви

Поне 36 души починаха, откакто горски пожари, раздухани от отдалечен вихър, опустошиха огромна част от курортния град Лахайна на остров Мауи на Хаваите, се споделя в изказване на управляващите в едноименния окръг.

Множество квартали бяха опожарени до основи, защото западната страна на острова беше съвсем отцепена имаше единствено една отворена автомагистрала и хиляди хора за евакуация. Властите оповестиха че Лахайна, пристанището и близките региони са опустошени.

" Току-що претърпяхме най-лошото злополучие, което в миналото съм виждал. Цялата Лахайна е изгорена до основи. Това е като апокалипсис ", сподели жителят на Лахайна Мейсън Ярви, който избяга от града.

Ярви сподели на Ройтерс фотоси, които е направил на изпепелени отломки по крайбрежието на Лахайна. Носейки къси панталони, той сподели и мехури по бедрото си, които сподели, че е получил, до момента в който карал през пламъци на електрическия си велосипед, с цел да избави кучето си.

Видео, снимано от въздуха, демонстрира стълбове пушек, издигащи се от квартал след квартал в Лахайна, най-голямата туристическа дестинация на Мауи и място с голям брой огромни хотели.

„ Сякаш регионът е бил бомбардиран. Това е като военна зона “, сподели водачът на хеликоптер Ричард Олстен, представен от организацията.

Западната част на острова беше затворена за всички като се изключи избавителните екипи и евакуираните поради три огромни пожара, които бушуват там.

Повече от 11 000 туристи са били евакуирани от Мауи, сподели Ед Снифен от Министерството на превоза на Хаваите късно в сряда, 9 август т.г. Въпреки че минимум 16 пътища са били затворени, летището на Мауи е работело пълноценно и самолетните компании са понижили цените на билетите, с цел да накарат хората да изоставен острова, сподели Снифен по-рано денем.

Паникьосани евакуирани разгласиха изображения в обществените медии, показващи облаци пушек, извиващи се над в миналото идилични плажове и палми.

Някои хора бяха принудени да скочат в Тихия океан, с цел да избягат от дима и огъня, и бреговата защита на Съединени американски щати трябваше да ги избавя.

Очевидци са съобщили за хора, останали в огнен капан в колите си.

Най-малко 20 души са получили съществени изгаряния и са били превозени с хеликоптер до локални лечебни заведения.

Усилията за евакуация бяха усложнени от спиране на електрозахранването и спиране на мобилните телефонни услуги, защото връзката със западната част на Мауи беше налична единствено посредством спътник, сподели заместник-губернаторът Силвия Люк.

Ситуацията в Хавай напомни подиуми на опустошаване на други места по света това лято. Горски пожари, породени от рекордни жеги, постановиха евакуацията на десетки хиляди хора в Гърция, Испания, Португалия и други елементи на Европа, а Западна Канада пострада извънредно тежко пожари.

Причинените от индивида промени в климата, провокирани от потреблението на изкопаеми горива, усилват честотата и интензитета на такива рискови метеорологични събития, споделят учените, които от дълго време предизвестяват, че държавните управления би трябвало да понижат излъчванията, с цел да предотвратят климатична злополука, отбелязва Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР