Поне 27 души бяха убити, а други четирима бяха в

...
Поне 27 души бяха убити, а други четирима бяха в
Коментари Харесай

Най-малко 27 загинаха, след като ураганът Отис връхлетя мексиканския Акапулко

Поне 27 души бяха убити, а други четирима бяха в неопределеност, откакто мощният вихър Отис връхлетя тихоокеанското крайбрежие на Мексико, оповестиха публични лица.

Отис удари морския курортен град Акапулко като стихия от категория 5 рано в сряда и раздра южния щат Гереро, като значително прекъсна връзките и пътните връзки с района.

Продължете да четете

лист от 3 детайла " Изключително рисков " Ураганът Лидия се разруши в тихоокеанското крайбрежие на Мексико Покривът на църквата в Мексико се срути по време на кръщението, убивайки минимум 10 души " Тревожно ": САЩ-Мексико границата е най-смъртоносният миграционен сухопътен маршрут в света завършек на списъка

Снимки на Акапулко демонстрират пътища, цялостни с тиня и парчета, и здания, понесли огромни вреди. Повече от 500 незабавни приюти бяха отворени за жителите.

Хиляди мексикански военни са изпратени да оказват помощ в интервенциите по разчистване.

„ За страдание, получихме информация от държавните и градските управи, че 27 души са починали и четирима са изчезнали “, сподели държавният секретар по сигурността Роза Исела пред кореспонденти в четвъртък.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели, че смъртните случаи са настъпили към Акапулко, само че даде малко детайлности. Той призна, че държавното управление е закъсняло с идването си поради хаоса, който Отис е оставил.

Лопес Обрадор, който стигна до Акапулко късно в сряда, сподели, че разрушението е било толкоз цялостно в зоната на удара, че не е останал нито един дирек на електропровода.

„ Това, което претърпя Акапулко, беше в действителност пагубно “, сподели Лопес Обрадор.

Бурята от категория 5 беше една от най-мощните, удряли централноамериканската нация от години.

Във вторник някои поданици бяха хванати неподготвени, защото бурята бързо се ускори от по-слаба тропическа стихия до смъртоносна категория 5, която удари крайбрежието с ветрове до 165 благи в час (270 км/ч) в ранните часове на сряда сутринта.

Министерството на защитата на страната заяви, че близо 8400 членове на армията, авиацията и националната армия са били изпратени да оказват помощ.

Губернаторът Евелин Салгадо сподели в обява в обществените медии, че държавното управление работи за възобновяване на електричеството и помпите за питейна вода в Акапулко, прочут курортен град на тихоокеанското крайбрежие на Мексико с близо един милион поданици. Училищата остават затворени за втори следващ ден.

„ Намерих заслон в банята и за благополучие вратата устоя “, сподели Пабло Наваро, служащ в автомобилни елементи, който краткотрайно е настанен в хотел. „ Но имаше някои стаи, в които вятърът издуха прозорците и вратите. “

Летището на града също не работи, като бурята унищожи контролната кула и блокира достъпа до пътя.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР