Поне 200 000 българи ще пътуват за празниците. В първите

...
Поне 200 000 българи ще пътуват за празниците. В първите
Коментари Харесай

Експертите в туризма: Започват големите пътувания

Поне 200 000 българи ще пътуват за празниците. В първите 10 дни на май ще достигнем половин пътувания в България, а за целия месец - 1 млн. вътрешни пътувания. Това значи доста огромни натоварвания и в първата 10-дневка, и в последната 10-дневка на май. Това заяви в " Денят стартира " с Георги Любенов Румен Драганов - шеф на Института за оценки и разбори в туризма към УниБИТ.

Ние чакаме към 35 хиляди чужденци тези дни. Общо за месец май те ще надвишават 400 хиляди продължи с числата той. По думите му, икономическият смисъл на туризма е да се усъвършенства локалната стопанска система и да се основават нови работни места.

В студиото на предаването гостува и проф. Георги Рачев - заместник-председател на Асоциацията на туристическите организации и ръководител на Алианса на туристическата промишленост в България.

" Магистрала " Тракия " тези дни наподобява на Цариградско шосе в 8:00 часа сутринта, когато е цялостно с коли ", пошегува се той.

Според него се обрисуват хубави празници, които ще дадат опция и на българите с парцели в прилежаща Гърция, които дълго време нямаха опция да ги употребяват.

" Не би трябвало да се пречи на туризма като бизнес, тъй като той е напълно частен, само че няма страна в света, която да не седи с цялата си мощност зад личния си туризъм и да му дава опция да се развива. И да обърнем внимание на българите най-сетне - съвършени туристи са ", означи проф. Рачев.

" Много значимо е страната първо да се осъзнае, че е притежател. Същото се отнася и за общините, които са много богати откъм публично-общинска благосъстоятелност, и на тази бази да се гради националната реклама и всичко останало ", добави Румен Драганов.

Какво още разясниха специалистите в туризма вижте във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР