Помощта за Украйна ще продължи, но се действа по-бавно, отколкото

...
Помощта за Украйна ще продължи, но се действа по-бавно, отколкото
Коментари Харесай

Ген. Попов: Войната в Украйна не е за територии, а за това в какъв свят ще живеем

Помощта за Украйна ще продължи, само че се работи по-бавно, в сравнение с е належащо. Това каза в ефира на Дарик някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12769
Той изрази терзанията си по ненавременната реакция на Европа в тази комплицирана политическа конюнктура и прикани за по-решителни дейности на бъдещите европейски водачи.

„ Всъщност това не е война за териториите, това е война за света, в който ще живеем след войната “, уточни Попов.

Според него сега агресорът печели време за водене на своята вътрешна политика в изгода на войната.

„ Лидерите на огромните европейски страни не оцениха вярно ситуацията заради пренебрежителност и непознаване на обстановката в Русия “, коментира той.

На въпрос дали страните поставят Украйна на назад във времето напоследък, Попов отговори: „ Съединени американски щати са се фокусирали върху изборите и вътрешните спорове “, а за останалите демократични страни добави: „ Западните демокрации реагират по-бавно и по-трудно. Искам идващите хора да знаят, че тази война ще докара до по-различен свят. “

Ген. Константин Попов определи обстановката в българската войска като притеснителна и добави, че има липса на почитание към специалността. Според него това е провокирано от дефицита на средства за армията, неналичието на почитание от страна на обществото и по-ниските заплати на военнослужещите.

Въпреки тези проблеми, той увери, че вижда светлина в 2025 година поради по-новата техника, която ще дойде, и добави, че по този метод военнослужещите ще се усещат по-достойни и ще се гордеят от специалността си.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР