Помощникът на президента Путин - Владислав Сурков, е подал оставка,

...
Помощникът на президента Путин - Владислав Сурков, е подал оставка,
Коментари Харесай

Раздор в Кремъл: Топ съветник и главен идеолог на Путин хвърли оставка

Помощникът на президента Путин - Владислав Сурков, е подал оставка, заяви в обществените мрежи един от най-близките му другари - шефът на Центъра за политичаска обстановка Алексей Чеснаков, препечатан в съветските медии.

Според него Сурков е взел това решение поради промяната на курса във връзка с Украйна. Конкретните си аргументи за тази стъпка, както и бъдещите си проекти, Сурков заречен да огласи след месец.

Указ за Сурков към момента няма, декларирал прессекретарят на президента Дмитрий Песков без обаче да прецизира дали Сурков е подал оставка. Русия не е сменила курса на украинската политика, уверил Песков.

Сурков е създател на „ новата идеалогия на бъдещето – путинизма “. Както изяснява в трудовете си „ това е добре работещ способ за ръководство “.

Кремъл не хареса термина „ путинизъм “, само че като цяло утвърди философията на Сурков, а Песков изясни, че няма по какъв начин да не се оцени резултата от работата на Путин както във връзка с нови хрумвания за суверенитета, по този начин и във връзка с опустошения „ модел на монополярност на света “.

Независимо че в последните години позициите на Сурков отслабнаха, от началото на новия век той се счита за основен идеолог на Кремъл, назоваха го даже „ сивия кардинал “.

Работи с Путин през цялото време, основател е на основаване на прокремълското младежко придвижване „ Наши “, един от идеолозите е на партия „ Единна Русия “. Автор е на фразата „ суверенна народна власт “.

Като първи заместител на администрацията на Путин се отдръпна, когато на неговото място пристигна Вячеслав Володин преди 9 години. Беше вицепремиер в кабинета на Путин, само че след това се върна като асистент на президента.

Последната му обществена изява бе при започване на януари, когато Сурков бе отиде в Абхазия в следващ опит да потуши спора сред президента и опозицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР