Помощник треньорът на Барселона Хенрик Ларсон сподели, че второто място

...
Помощник треньорът на Барселона Хенрик Ларсон сподели, че второто място
Коментари Харесай

Хенрик Ларсон: В Барселона второто място никога не е достатъчно

Помощник треньорът на Барселона Хенрик Ларсон показа, че второто място в Примера дивисион в никакъв случай не е било задоволително за каталунците. Асистентът на Роналд Куман съобщи, че главната цел пред отбора е спечелването на купата, като никой в клуба не се е отказал от нея, макар че Барса изостава на четири точки от Атлетико Мадрид.

" В Барса второто място в никакъв случай не е задоволително. Тук мислим единствено за спечелването на шампионата и за предпочитане също по този начин и Шампионската лига. Това ни е задачата постоянно. Не обсъждаме тази тематика, само че от нас се чака да спечелим всичко, за което се състезаваме. Не обръщаме прекомерно огромно внимание на класирането. Знаем, че сме тук, с цел да побеждаваме в шампионата, няма подозрение в това. Не сме се предали, всичко е допустимо ".

" Когато клубът ми се обади, аз се почувствах горделив и благополучен, за мен беше елементарно решение да дойда тук. Роналд ми се обади в понеделник и два дни по-късно дойдох, с цел да подпиша контракта. Ролята ми е да структурирам тренировките, да повеждам заниманията с отправянето на удари, да имам самостоятелни диалози с играчите и да изяснявам по какъв начин най-вероятно ще играят съперниците. Върху старши треньора има по-голямо напрежение, в сравнение с върху асистентите, само че на мен ми харесва моята роля. Разбира се, че имам упоритости, само че е мъчно да намеря по-високо равнище от това. Дали си бленувам да повеждам Барса някой ден? Това е година на оценяване за мен, а по-късно ще забележим ".

" Засега обстановката е добра, имайки поради събитията. Понякога играем добре, различен път - не, както беше при семейството на Пари Сен Жермен. Ние обаче пробваме разнообразни тактики и играем добре. Като състезател не ме интересуваше какво става отвън терена, само че, несъмнено, че обстановката с Лео малко ни разсейва и никой не знае какво ще се случи. Трябва да бъдеш експерт, когато работиш за Барселона и като част от щаба, всичко, което можем да създадем, е да се захванем с тренировките и да използван върху състава това, което желаеме. Ясно е, че има огромна разлика, когато Лео го има и когато го няма, само че ние продължаваме с работата. За момента той е тук, което ни прави щастливи и признателни ".

" По време на тренировките се опитваме да намерим способи по какъв начин топката да стигне до Лео и по какъв начин да извлечем максимума от него. Разбира се, не му споделям по какъв начин да вкарва, защото той знае по какъв начин да го прави. Говорим си, макар че испанският ми не е доста добър. Меси е най-хубавият състезател в света и е необикновено да го виждам от близко по какъв начин се отнася с топката в подготвителния развой. Двамата сме играли дружно, тъй че имаме история между тях. Фантастично е да видя неговото развиване от първата му предсезонна подготовка с отбора насам. Винаги съм го следял, само че онлайн това е магическо. Всичко, казано за него, се повтаря, само че то в никакъв случай не е задоволително. Това е нещо доста, доста специално”, разяснява Ларсон пред шведския Aftonbladet.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР