Помориец е арестуван при зрелищна акция този следобед. Качулки са атакували

...
Помориец е арестуван при зрелищна акция този следобед.
Качулки са атакували
Коментари Харесай

Арестуваха помориец на яхтата му

Помориец е задържан при зрелищна акция този следобяд.

Качулки са атакували яхтата му и са го изкарали с белезници. Екшънът се разиграл край морския град, оповестява Флагман.бг, базирайки се на очевидци.

Той е бил разгласен за интернационално търсене за издаване на изключително предпазени документи и професионална машинация в огромен размер от австрийските управляващи. А за осъществяване на незаконните си действия се предсатвял за дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис.

Арестуваният помориец е 53-годишният Полихрон Луков. Междувременно Окръжната прокуратурата го задържа за период до 72 часа, оповестиха от държавното обвиняване.

По отношение на арестувания на 22.07.2022 година е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Прокуратурата в гр. Велс, Република Австрия. С тази заповед Полихрон Луков е разгласен за интернационално търсене за осъществяване по отношение на него на наказателно гонене за издаване на изключително предпазени документи и професионална машинация в огромен размер.

В заповедта е посочено още, че помориецът набавял и предоставял подправени, изключително предпазени персонални документи - дипломатически паспорти на непознати жители, както и испански персонални карти на част от тях. Пред потърпевшите Полихрон се представял с подправената идентичност Пол Леон Луке, въвеждайки ги в подвеждане, че е дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис.

По този метод мъжът е заблудил потърпевшите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените непознати жители са повече от 10. Общата стойност на настъпилата вреда възлиза на 334 000 евро.

Престъпленията, за които е издадена ЕЗА от австрийската прокуратура подхождат на закононарушението машинация по смисъла на чл.210 и чл.211 от българския Наказателен кодекс.

По време на задържането си на яхтата той в началото се е показал за непознат жител, твърдял е, че не знае български език и е изискал преводач от френски или испански.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да изиска от съда да бъде постановена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 53-годишния помориец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР