Поморие. В двора на СУ Иван Вазов в Поморие бе

...
Поморие. В двора на СУ Иван Вазов в Поморие бе
Коментари Харесай

Бургас: Официално бе открита многофункционална спортна площадка в СУ „Иван Вазов” в Поморие

Поморие. В двора на СУ „ Иван Вазов ” в Поморие бе публично открита нова многофункционална спортна площадка, финансирана от Shell, оповестиха от пресцентъра на Община Поморие. Церемонията стартира с празничен водосвет и приветствено слово от кмета Иван Алексиев. Той благодари на всички, съдействали за сполучливата реализация на плана, и напомни, че тази година учебното заведение посрещна своите ученици в изцяло актуализирана, приветлива и енергийно ефикасна постройка, като паралелно с работите по саниране, Община Поморие направи повсеместен ремонт на образователното заведение и на остарелия физкултурен салон.
„ Изключително ми е прелестно, че всички ние през днешния ден сме тук, с цел да открием тази прелестна многофункционална спортна площадка. Всички си спомняме какво представляваше остарялото игрище и всички виждаме по какъв начин наподобява то в този момент. Благодаря на Shell България, че ни повярваха и дружно успяхме да осъществяваме план от такова значение. Община Поморие за следващ път сподели и потвърди по какъв начин би трябвало да си партнират страна, община и частен бизнес. Вярвам, че сме основали по-добри и безвредни условия, в които децата ни да се забавляват и спортуват, дано да пазим това прелестно оборудване ”. Това сподели кметът Иван Алексиев и връчи удостоверението за въвеждане в употреба на шефа на учебното заведение Иван Тенекеджиев.
На церемонията участваха: госпожа Камелия Славейкова – изпълнителен шеф на Shell България ЕАД, инж. Александър Спасов – шеф на компанията реализатор на плана „ Бургстрой ” ООД, Павлина Алексиева – ст. специалист от РУО – Бургас, ръководителят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов и общински съветници.
„ С това подаяние „ Shell “ показва своята поддръжка към Община Поморие в развиването на образованието и спорта. Вярваме, че това ще подтиква учениците към по-активна спортна активност и здравословен метод на живот. Пожелавам на жителите и гостите на Поморие да употребяват новите уреди пълноценно и с мисъл за сигурността, която е от първостепенно значение както в нашите работни процеси и интервенции, по този начин и в всекидневието “, уточни Камелия Славейкова.
Сумата, която „ Shell “ безплатно даде, е в размер на 99 000 евро. Освен тях, Общински съвет – Поморие гласоподава да бъдат отпуснати още 200 000 лева, с които учебният двор бе изцяло благоустроен с преасфалтирани нови алеи и детски кътове. На мястото на тогавашното остаряло игрище към този момент са обособени три обособени стадиони за тенис, мини футбол, баскетбол и волейбол. Към плана бяха включени и всички нужни настилки и уреди като футболни порти, мрежи, баскетболни кошове, оградна мрежа и входни порти. Веднага след прерязването на лентата, децата от СУ „ Иван Вазов ” и школите на ОФК „ Поморие ” играха първите си спортни дуели на новите терени, окуражавани от мажоретките при НЧ „ Просвета 1888 ”.
Сътрудничеството сред Община Поморие и Shell се реализира според подписания Договор за търсене и изследване на петрол и природен газ в Блок 1-14 Хан Кубрат в Черно море и заложената в него Програма за корпоративна обществена отговорност, съответно одобрена от министъра на енергетиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР