Помолих колегите от ГДНП да представят съпътстваща документация, защото ми

...
Помолих колегите от ГДНП да представят съпътстваща документация, защото ми
Коментари Харесай

Бойко Рашков за арестите: Не виждам никаква грешка на МВР


Помолих сътрудниците от ГДНП да показват съпътстваща документи, тъй като ми е много необичайно да слушам, че не са предадени документи по делото, съобщи в ефира на bTV министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той разяснява напрежението сред институциите след арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова и отхвърли на прокуратурата да повдигне обвиняване.

Той сподели съпроводителното писмо, с което делото е изпратено в Софийската градска прокуратура.

„ В самото писмо е посочено освен, че се изпращат тези 4 тома, а че се изпращат протоколите за претършуване и изземване “, означи Рашков.

Съставени са три постановления за привличане на обвинен, изясни Рашков и напомни, че в петък е казано, че такива документи не са приложени и не участват в досиетата на това произвеждане.

„ Тогава прокуратурата сподели, че откакто не е направено предложение от проверяващите органи, те с този въпрос няма да се занимават. Това е обвързване на прокурора – без прокурора обвиняване не може да се повдигне. Прехвърлянето на отговорността на проверяващите органи, при съществуването на тези документи, ми се коства извънредно неточно “, съобщи Бойко Рашков.

Той беше безапелационен, че ни вижда неточност на Министерство на вътрешните работи. „ До четвъртък е осъществена инспекция, която е изцяло законосъобразно извършена. В един миг проверяващите са счели, че могат да пристъпят към дейстия, посредством които да се сложи началото на същинско следствие “, сподели Рашков. По думите му до този миг като доказателствен материал, който би могъл да се употребява в процеса, е бил единствено отчетът от Агенцията за държавната финансова ревизия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР