Помня, когато влизахме в Кюстендил, Видин, Варна, и местните организации

...
Помня, когато влизахме в Кюстендил, Видин, Варна, и местните организации
Коментари Харесай

Борисов: ПП-ДБ узурпираха цялата власт, назначават си хора без изобщо да ни питат

Помня, когато влизахме в Кюстендил, Видин, Варна, и локалните организации ме молеха да не приказвам против Путин и Русия, тъй като българите не обичат войната. Аз тогава споделих - до момента в който нямаше война, сме водили уравновесена политика. Много хора от партията тогава реагираха - виждах упрека в очите им. Днес събитията демонстрират режима на Путин, на частните армии - що е то частна войска, какво е това страшилище, което атакува и убива украински жители?


Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Първа ГЕРБ сложи украинското знаме на централата си, и колкото повече съветските сили възмъжаха, толкоз повече показвахме на НАТО, че оказваме помощ на Украйна, и се диверсифицираме от съветските енергоизточници. От първия ден на войната България изнася голямо количество оръжия, а се позволява водачи на партии да приказват, че един патрон не бил изнесен. Милиони снаряди и оръжия са изнесени за Украйна. Ние предложихме непосредствено от завода да се дава на Украйна, а в този момент има доста, доста богати медиатори, които взимат 40% надценка - вършиха го и постоянните, и служебните държавни управления - това генерира голяма корупция в медиаторите с оръжия.

Гражданска, война, бунт, това, което се случва в Русия, и е доста рисково, предизвести водачът на ГЕРБ. Тези, които са на 400 км. от нас, са въоръжени, експерти и убийци. Дори след свършването на войната те няма да се върнат да станат лекари и учители, по тази причина нашите служби би трябвало да са доста деликатни! А не да си сложиш шефове на всички служби с 36 депутата!, сподели още Борисов.

Откак ГЕРБ не е в ръководството, нищо не се е случило в нито един град, и в страната! Това е неоспорим факт.

Хаосът стана единствената дума, която ни сплотява - безпорядък, инфлация, високи цени, обедняване, - нищо друго.

Притесняват ме записите на Политическа партия, че с тяхно министерство желаят да вършат изборите. Вчера от това, което чухме от медиите - гаранции желаят. 7 гаранции. Аз с моя опит това го разбирам като обстоятелството, че те към този момент схванаха, че работата става посредством коалиция. Дали ще е съдружно съглашение или не, става въпрос за съдружно съглашение. Имаме една декларация и я следваме. Те си назначиха министрите, съгласуват, само че си ги назначават сами, за зам.-министрите даже въобще не ни питат, надолу поголовно подменят всичко без това на никое място да е разказано в декларацията, а ми слагат 7 нови условия. Или сядаме и подписваме Коалиционно съглашение като в Германия - където е 120 страници, или другото е Сърдитко Петко - приказвах единствено с един министър - на спорта, само че той не желае наш зам.-министър; и аз му се обадих, напипах му телефона инцидентно, и се обадих да го запитвам - ей, споделил си, че не искаш зам.-министър, най-много щял да вземе консултант. И той ми отговори " щото той бил защитил дипломна работа и трябвало неговата ръководителка да стане зам.-министър, тъй като той бил заречен ". Ами и аз съм лекар на науките, и аз ще си назнача ръководителите на всякакви постове. И на господин Петков му споделих Царски да стане министър!

Те узурпираха цялата власт, и в този момент започнаха да готвят локалните избори през всичко това, добави Борисов.

В един миг взеха решение, че може да командват Народно събрание, че и да се сбият с президента. Само че ние не сме съдружници в същинския смисъл на думата, нямаме подписано нищо. Във всички служби е изчегъртан всеки, който е бил непосредствен до ГЕРБ, в това време в Народно събрание ПП-ДБ са в цялостна изолираност. Нещо повече - другите са гневни към тях! Казаха, че ще си смъкват държавното управление - да го смъкват, и да пристигна отново Радев.

Хубаво е малко да се успокоят! С 15% от депутатите е добре да мислят по какъв начин да се ръководи страната по този начин, че да работи. България желае нещо да се случва.

Сега споделят, че желаят да подпишем съглашение, с което всичко, препоръчано от тях, да стане факт, а ние единствено да поддържаме! Поискахме подуправителя на Българска народна банка Димитър Радев да си изкара още един мандат, тъй като си е заслужил, а те възразиха.

Четох сутринта въпроса на референдума на " Възраждане " - те споделят, че са ЗА еврото от 2043 година, а ние споделяме - от 2024 година Значи, може да се промени периода на 2024 година - по този начин всички са удовлетворени. Парламентът може да забрани референдума, само че може и да промени датата в референдума - към това можем да обединим 240 депутати - просто се трансформира датата, сподели още Борисов.

Делян Добрев продължава да клати финансовия министър, споделили сме, че поддържаме 3% % недостиг, обещахме да усилваме енергийните сдружения, за това трябват пари - в този момент обещаното би трябвало да се извършва, сподели още Борисов.

Думата е Коалиция, и би трябвало да има писмен документ, добави водачът на ГЕРБ. Ако имаме такова, споделяме, че съответният министър не извършва точката в него, Габриел отива до Денков с това съглашение, и му споделя. Повече взаимни отстъпки, повече такт и от двете страни - редом с това държавно управление ще влезем в акцията за локалните избори, и съществена цел на ПП-ДБ ще бъдат кметовете на ГЕРБ.

Завчера се оправдавам, че цитирах един СМС, - той не беше към мен, а към Деси, само че ми се видя като опасност, и по тази причина избухнах. Извинявам се на госпожа Бориславова. А вечерта през вчерашния ден имаше митинг против правосъден министър на Демократична България, - това пък не го разбирам. Като счупим сглобката, ще отидем на избори, сподели още Борисов.

Каховка се изтече в Черно море, туризмът сега не е благополучен, това е опасност и за бюджета, а ние в тази обстановка обсъждаме претенденти на ПП-ДБ да оглавят регулаторите, откакто си назначиха зам.-министрите. И в случай че предложим претендент, той би трябвало да бъде омаскарен, надлежно - и партията ни, възмути се Борисов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР