Помните ли случая, в който студенти, прибиращи се от ски

...
Помните ли случая, в който студенти, прибиращи се от ски
Коментари Харесай

Глобиха велосипедист, че е повредил дупката, в която паднал

Помните ли случая, в който студенти, прибиращи се от ски на Витоша, бяха санкционирани за придвижване с прекомерно ниска скорост, откакто откъм гърба ги удари кола на охранителна полиция? Е, в Русия нещата са даже по-абсурдни, откакто неотдавна стана ясно, че дупките по пътищата на необятната страна са предпазени от закона. Не единствено, че не се ремонтират, само че дупките се нуждаят от отбрана.

През ноември предходната година в съветския град Пенза се разиграва странна случва. Велосипедистът Андрей Чикин пада, откакто уцелва дупка на пътя. Резултатът са малко пострадвания и развалено колело. Гражданският му дълг изисква да подаде недоволство. Проблемът е, че този цивилен дълг е упражнение в Русия.

Пред lenta.ru потърпевшият споделя: „ Тази обстановка ме възмути, по тази причина взех решение, че би трябвало да се обърна към полицията. Имах желание да оповестя обстоятелствата за произшествието, след което да се обърна към виновния, с цел да бъда обезщетен. Не останах да дочакам чиновниците на пътна полиция (ГИБДД), тъй като беше студено. С очевидци направихме карта на произшествието и след няколко дни отидох в районното. Там ме извикаха да дам пояснение и ми споделиха, че ще бъда санкциониран.”

В постановлението на ГИБДД се споделя, че Андрей е „ се е натъкнал на дупка, причинявайки й щета.” Поради това той попада под ударите на съответен член от закона, като също така е санкциониран да заплати 800 рубли.

Андрей оспорва акта, заявявайки, че не е основал заплаха за придвижването.

Производството по делото е прекъснато, защото е нищожно правонарушение. На Чикин е наложено устно предизвестие от съда в Пенза.

След няколкомесечни разправии дупката е ремонтирана, само че за това е било нужно Чикин да подаде заявление до градската администрация.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР